Δείχνουν την πόρτα …εξόδου στον Ευάγγελο Βενιζέλο, Ευθέως θέμα ηγεσίας στο ΠαΣοΚ θέτει η «Κίνηση 75»


Ευθέως θέμα ηγεσίας στο ΠαΣοΚ θέτει η «Κίνηση 75» με ανακοίνωσή της και υποστηρίζει ότι 4.000 στελέχη του ΠαΣοΚ ζητούν Συνέδριο του κόμματος, αλλαγή πολιτικής και αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα…

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «Το ΄΄κατασκεύασμα΄΄ της ΕΛΙΑΣ κατάφερε να χάσει σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 2012, ενώ η συσπείρωση των άλλων μισών επήλθε μέσα από την συναισθηματική και πολιτική σχέση τους με το ΠΑΣΟΚ, ως μια ακόμη ευκαιρία για τη διάσωση του Κινήματος», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση και προστίθεται «Τώρα πλέον κανείς μας δεν νομιμοποιείται να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει και κανείς δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών του. 

Η αναζήτηση εσωτερικών εχθρών και η χρησιμοποίηση όρων όπως «5η φάλαγγα», «υπονομευτές», «καλικάντζαροι» και άλλων ανεπίτρεπτων χαρακτηρισμών για στελέχη που όχι μόνο δεν κλήθηκαν ποτέ να συμβάλουν στην διαμόρφωση των εξελίξεων, αλλά αποκλείστηκαν κιόλας από αυτές και η διάθεση στέρησης του δικαιώματος λόγου, επί της ουσίας συνιστά επικίνδυνη και αντιδημοκρατική εκτροπή για την παράταξη μας, φαινόμενο που σε κάθε περίπτωση δεν ταιριάζει με ένα προοδευτικό, πόσο δε μάλλον σε Σοσιαλιστικό Κίνημα. 
Αντιλαμβανόμαστε ότι ίσως κάποια πράγματα ηχούν ξένα σε κύκλους της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Όμως στο κίνημα μας μάθαμε , μέσα από τις διαφωνίες και τις συγκρούσεις , να προχωράμε και να έχουμε επιτύχει ώστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να γράψει ιστορία για την Πατρίδα και τον Λαό .
 Γιατί κοινός τόπος αυτών είναι η αγωνία για την παράταξη και για τον τόπο. Αυτή την αγωνία βλέπουμε σήμερα να λείπει».

Επίσης προστίθεται στην ανακοίνωση πως «Διεκδικώντας την ιστορική μας δικαίωση, διεκδικώντας αποκατάσταση των δυνάμεων μας σε κεντρική κομματική έκφραση όλων εκείνων των κοινωνικών μας δυνάμεων που καταγράφουν συνεχώς επιτυχίες στην Αυτοδιοίκηση, στους χώρους δουλειάς, στις επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις, δυνάμεις που η σημερινή ηγεσία δεν μπόρεσε να φέρει κοντά της. Αρνούμαστε την στρατηγική μας ταύτιση με τον ιστορικό μας πολιτικό αντίπαλο, που είναι η δεξιά.

Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ, σεβόμενο την ιστορία και την προσφορά του , να έχει μοναδικό σύμμαχο την δεξιά και αντίπαλο όλη την Αριστερά.

Δεν συμβιβαζόμαστε με ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ. Να αρνηθούμε ένα μικρό και εξαρτημένο ΠΑΣΟΚ, ΄΄ουρά΄΄ είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ».