Kαταγγελία – Διαμαρτυρία Κατά Του Δημάρχου Φαρκαδόνας Κ. Οικονόμου, Κατέθεσε Το Προεδρείο Και Μέλη Της Πλειοψηφίας Του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας, Προς Το Υπουργείο Εσωτερικών – Γραφείο Υπουργού Κ. Αν. Γιαννίτση.

Διαμαρτυρία – καταγγελία κατά του Δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Οικονόμου, κατέθεσε το Προεδρείο και μέλη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας, προς το υπουργείο Εσωτερικών – γραφείο υπουργού κ. Αν. Γιαννίτση.
Η διαμαρτυρία – καταγγελία κοινοποιείται επίσης στο γραφείο του υφυπουργού κ. Π. Κουκουλόπουλου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος – γραφείο Γ.Γ. κ. Κ. Γερακούδη και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Η διαμαρτυρία – καταγγελία, που μας κοινοποιήθηκε, φέρει ημερομηνία επίδοσης 12/3/2012 και αριθμό πρωτοκόλλου 5796, την οποία και παραθέτουμε:
«ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία – καταγγελία του Προεδρείου και μελών της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας.
Κύριε Υπουργέ
Με την παρούσα μας επιστολή, θέλουμε να σας αναφέρουμε και να καταγγείλουμε την ανευθυνότητα, την αδιαφορία, την αυταρχικότητα καθώς και τις αντιδημοκρατικές, περίεργες και παράνομες συμπεριφορές του Δημάρχου Κώστα Οικονόμου, που οδήγησαν τον Δήμο Φαρκαδόνας σε πλήρη διάλυση.
Επιγραμματικά αναφέρουμε:
1. Παρεμποδίζει συστηματικά την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και ακυρώνει στην πράξη τον ρόλου του Προεδρείου λέγοντας ότι μόνο ο ίδιος είναι αρμόδιος για την κατάρτιση όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
2. Παρά τις έγγραφες εκκλήσεις του Προεδρείου δεν παραχώρησε αίθουσα για την στέγαση της Γραμματείας -Υπηρεσίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε όρισε ειδικό γραμματέα και υπαλλήλους με αρμοδιότητες διεκπεραίωσης και αρχειοθέτησης όλων των θεμάτων που αφορούν το Δημοτικό Συμβούλιο και το Προεδρείο του, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ο.Ε.Υ..
3. Απαγορεύει την εγκατάσταση μικροφωνικών συσκευών για τη μαγνητοφώνηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων θεσμικών οργάνων και δεν έχουν οριστεί αρμόδιοι υπάλληλοι για την σύνταξη και προώθηση των αποφάσεων και τα περισσότερα πρόχειρα πρακτικά παραμένουν ανεκτέλεστα και διασκορπισμένα σε διάφορα γραφεία.
4. Είναι Πρόεδρος σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα και σε όλες τις Επιτροπές εκ των οποίων ελάχιστες αποφάσεις Δημοτικού- Συμβουλίου και άλλων θεσμικών οργάνων εκτελούνται.
5. Υπάρχει παράνομη απόφαση Δημάρχου ανάθεσης σε εργολάβο ύψους 232.000 Ευρώ και ενώ η Οικονομική Επιτροπή με απόφασή της όρισε δικηγόρο, όμως ο Δήμαρχος δεν εκτέλεσε την απόφαση, με αποτέλεσμα να δικασθεί ερήμην ο Δήμος Φαρκαδόνας και ο εργολάβος να εισπράξει παράνομα τις 232.000 Ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου. (Η συγκεκριμένη υπόθεση απασχόλησε και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου).
6. Δεν παραχωρεί γραφείο στέγασης στους Αντιδημάρχους, στην Δημοτική Κοινότητα Φαρκαδόνας καθώς και στα Ν.Π.Δ.Δ., με αποτέλεσμα να λειτουργούμε ελλιπέστατα.
7. Δεν συζητήθηκε η «Απογραφή» ούτε στην Οικονομική Επιτροπή, ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν και έχουν καταγραφεί μεγάλα ελλείμματα και υπεξαιρέσεις από υπαλλήλους στους πρώην Δήμους Πελινναίων και Φαρκαδόνας. Ως Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής δεν υπέβαλλε ποτέ την ανά τρίμηνο έκθεση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, στην οποία-παρουσιάζεται η κατάσταση εσόδων – εξόδων, ούτε δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Φαρκαδόνας.
8. Δεν δόθηκε απάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για την κακοδιαχείριση των μισθωμάτων από τα ακίνητα του Δήμου στην Αθήνα.
9. Δεν βεβαιώθηκαν τα έσοδα στους καταλόγους για το έτος 2010, ούτε και για το 2011.
10. Δεν καταρτίστηκε πρόγραμμα εκτελεστέων έργων, ούτε συντάχθηκε Προϋπολογισμός για το 2012.
11. Δεν εφαρμόζεται το ωράριο ούτε απ’ τον ίδιο (παρουσιάζεται για λίγο μετά το μεσημέρι) αλλά ούτε και από αρκετούς υπηρεσιακούς παράγοντες.
12. Λέει δημόσια διάφορα περίεργα: ότι δέχθηκε δωράκια από εργολάβο και ότι ως Ηγεμόνας της περιοχής θα διαπραγματεύεται μόνος του τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς και ότι θα αποφασίζει ο ίδιος για όλα, απαξιώνοντας έτσι και καταργώντας στην πράξη όλα τα συλλογικά θεσμικά όργανα διοίκησης του Δήμου.
13. Άλλαξε κλειδαριά και κλείδωσε το Γραφείο της ΒΙ.ΠΑ ΦΑ. Α.Ε. και εμποδίζει τον αρμόδιο υπάλληλο να εργαστεί. Δεν δημοσίευσε τον Ισολογισμό της Εταιρίας για το 2010 και το πρόστιμο θα είναι πολύ υψηλό σε βάρος του Δήμου. Παράλληλα προσπαθούν με κάθε τρόπο ο Δήμαρχος και η μικρή παρέα του να διαλύσουν την ΒΙ.ΠΑ ΦΑ. Α.Ε..
14. Οι πολίτες του Δήμου δεν είναι απλά απογοητευμένοι, αλλά σφόδρα εξοργισμένοι απειλούν, υβρίζουν και προπηλακίζουν όχι μόνο τον Δήμαρχο και υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά ακόμη και Δημοτικούς Συμβούλους. Και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
15. Και τέλος για όλα τα παραπάνω αλλά και για σωρεία άλλων παραβάσεων ζητάμε από σας κύριε Υπουργέ να συμβάλετε και με τις δικές ενέργειες ώστε να γίνει διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος από τον ελεγκτή Νομιμότητας και την Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας αν λειτουργεί(;), ή από το Σώμα Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να σταματήσει επιτέλους η παραβατικότητα, ο κατήφορος και ο διασυρμός του νέου διευρυμένου Δήμου Φαρκαδόνας. Η ΕΡΕΥΝΑ 06 Απριλίου 2012, αρ. φύλλου 16065, σελίδα 22
ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ 12/3/2012»