Διακοπή τροφοδοσίας πετρελαίου από Ιράν σε Ελλάδα Τις πωλήσεις στις δύο ελληνικές εταιρείες, τα Ελληνικά Πετρέλαια και τη Μοτόρ Όιλ..

Τις πωλήσεις στις δύο ελληνικές εταιρείες, τα Ελληνικά Πετρέλαια και τη Μοτόρ Όιλ διέκοψε το Ιράν, σύμφωνα με την κρατική ιρανική τηλεόραση Press TV.  
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Reuters, το Ιράν προχώρησε στην απαγόρευση της πώλησης πετρελαίου στις δύο κορυφαίες ελληνικές εταιρείες διύλισης μετά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις τραπεζικές τους συναλλαγές, καθώς μετά τις κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, οι ευρωπαϊκές τράπεζες δείχνουν απρόθυμες να διαχειριστούν τις αγορές. 
Ωστόσο στελέχη των δύο ελληνικών εταιρειών τονίζουν ότι δεν τίθεται θέμα ρευστότητας, καθώς πρόκειται για δύο κερδοφόρες επιχειρήσεις.
Παράλληλα αναφέρεται ότι η ελληνική αγορά δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα στην τροφοδοσία της, καθώς θα αναζητηθούν άλλες πηγές αγοράς πετρελαίου. Παραμένει όμως αβέβαιο το εάν οι τιμές θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα.http://www.express.gr