Από τα… Ζωνιανά η επίθεση των χάκερς στο υπουργείο Υγείας! «Οι σέρβερς είναι εγκατεστημένοι σε Ορεστιάδα και Ζωνιανά. Από αυτές τις δύο περιοχές το σύστημα δέχεται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις, περισσότερες και από αυτές που προέρχονται από Αθήνα και Θεσσαλονίκη»

Γεωγραφικό στίγμα «έδωσαν» οι χάκερς του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων –ένα σύστημα ανεκτίμητης αξίας καθώς περιέχει τα στοιχεία 9,5 εκατ. ασφαλισμένων και 60.000 γιατρών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, δύο είναι τα… κέντρα της επίθεσης που δέχτηκε συντονισμένα τις προηγούμενες εβδομάδες το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης:
«Οι σέρβερς είναι εγκατεστημένοι σε Ορεστιάδα και Ζωνιανά. Από αυτές τις δύο περιοχές το σύστημα δέχεται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις, περισσότερες και από αυτές που προέρχονται από Αθήνα και Θεσσαλονίκη» ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος, στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση των λειτουργών του Ιπποκράτη που είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής. Μάλιστα, ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτών των δύο περιοχών, καθώς ο έλεγχος και η αστυνόμευση σε αυτές είναι πολύ δύσκολη.
Ο ΙΣΘ όπως και άλλοι πέντε Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας από τον περασμένο Νοέμβριο είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, εκφράζοντας σοβαρές ενστάσεις για την ασφάλεια του συστήματος. Η δικάσιμος της υπόθεσης είχε προσδιοριστεί πρόσφατα, ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΙΣΘ, η ΗΔΙΚΑ που είναι φορέας διαχείρισης του συστήματος συνταγογράφησης ζήτησε και έλαβε αναβολή.