Εξιτήριο από το ΙΑΣΩ πήρε η Ελληνίδα μητέρα για την οποία μιλά όλος ο πλανήτης

Ένα αγοράκι βάρους 2,960 κιλών γεννήθηκε την Τρίτη, 9 Απριλίου, στις 07:46 π.μ, από Ελληνίδα γυναίκα 32 ετών με ιστορικό πολλαπλών αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης και πτωχής ποιότητας ωαρίων. Τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους.

Η γέννησή του αποτελεί παγκόσμια πρωτιά με την πρωτοποριακή ιατρικήμέθοδο της «Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου» που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και προσφέρει τη δυνατότητα διατήρησης του γενετικού υλικού της μητέρας, όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
«Η μέθοδος εφαρμόστηκε από την Institute of Life και την Embryotools για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας που συνδέονται με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης λόγω κυτταροπλασματικής δυσλειτουργίας των ωαρίων ή σπάνιες μιτοχονδριακές γενετικές παθήσεις», εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Institute of Life Παναγιώτης Ψαθάς. Πρόσθεσε ότι «το αναφαίρετο δικαίωµα της γυναίκας να γίνει µητέρα µε δικό της γενετικό υλικό έγινε σήμερα πραγματικότητα για πρώτη φορά σε παγκόσμιο ιατρικό επίπεδο».
Πηγή:ΕΡΤ/ Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη