Αποκλειστικό: Παπαρήγα-Τσίπρας συζήτησαν την πιθανότητα "μετεκλογικής συνεργασίας"


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπραςσυνομίλησαν τηλεφωνικά το βράδυ του Σαββάτου μετά από πρωτοβουλία  του υποψηφίου στις γαλλικές Προεδρικές Εκλογές της 22ας Απριλίου, Ζαν Λυκ Μελανσόν  («Μέτωπο της Αριστεράς») και του προέδρου του Γαλλικού Κομμουνιστικού κόμματος Πιερ Λοράν.
Ασφαλείς πληροφορίες προερχόμενες από τον Περισσό και τη Κουμουνδούρου, αναφέρουν ότι οι επικεφαλείς της ελληνικής Αριστεράς  συζήτησαν το μείζον θέμα της μετεκλογικής συνεργασίας  των αριστερών κομμάτων σε περίπτωση που η κάλπη  όχι μόνο δεν αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση –κάτι που θεωρείται βέβαιο -  αλλά δεν συμπληρωθεί και η απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.  Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη ετοιμότητα του χώρου της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς να προχωρήσει σε σημαντικές υποχωρήσεις για να επιτευχτεί  ένα ευρύ «Αντιμνημονιακό Μέτωπο» της Αριστεράς,  ενδεχομένως  με τη συμμετοχή και άλλων σχηματισμών(ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ).
Η γ.γ του ΚΚΕ δήλωσε στο κ. Τσίπρα ότι το ζήτημα δεν είναι η δημιουργία του «αντιμνημονιακού μετώπου» αλλά να χτυπηθούν άμεσα τα μονοπώλια που οδήγησαν τον ελληνικό λαό σε εξαθλίωση και να  διαμορφωθούν οι όροι υπέρβασης του καπιταλιστικού συστήματος. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στη κ. Παπαρήγα ότι είναι έτοιμος να συζητήσει όλες τις προτάσεις που θα οδηγήσουν ένα νέο συνασπισμό εξουσίας που θα ανατρέψει τα Μνημόνια και θα εργαστεί για την κοινωνική ανάπτυξη, ενώ δεν απέκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ να δεχτεί ακόμη και «μελλοντικό πρωθυπουργό»  από τον χώρο του ΚΚΕ.  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι  για «πρωθυπουργός» ακούστηκε το όνομα του Μάκη Μαΐλη.
Χαριτολογώντας ο κ. Τσίπρας κατά την τηλεφωνική συνομιλία με την Αλέκα Παπαρήγα και με στόχο να «σπάσει τον πάγο»  φέρεται να είπε: "Τα βρίσκουν όλοι στη Ευρώπη και εδώ. Μετά από 36 χρόνια τα βρήκε το ΚΚΕ(μ-λ)με το MΛ-ΚΚΕ  δεν θα  τα βρούμε εμείς;"
H κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι  πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα ώστε να μην απογοητευθεί ο κόσμος της Αριστεράς.