«Δεν λύνουν το μεταναστευτικό τέτοια μέτρα»

Απάντηση στην υπουργό Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, δίνει με γραπτή του δήλωση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας αγοραστός σχετικά με το θέμα της δημιουργίας κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών.
Η κυρία Διαμαντοπούλου, με μία σκληρή δήλωσή της, κατήγγειλε πως το Περιφερειακό Συμβουλίο Θεσσαλίας από μικροπολιτικά συμφέροντα και στρεβλό τοπικισμό δεν δέχεται στην περιοχή του κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών.
«Αναδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο την προβληματική λογική του αβάσταχτου πολιτικού κόστους, της έλλειψης πολιτικής βούλησης υπέρβασης του και ενός στρεβλού τοπικισμού που περιχαρακώνει τις κοινωνίες κρατώντας τις τεχνητά μακριά από τα μεγάλα και υπαρκτά εθνικά ζητήματα. Το πρόβλημα, όμως, δεν πρόκειται να λυθεί με αποφάσεις που το κρύβουν κάτω από το χαλί».
Η δήλωση του κ. Αγοραστού έχει ως εξής:
«Θα απαντούσα στην κυρία Διαμαντοπούλου αλλά με πρόλαβε ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Τόμας Χάμαρμπεργκ, ο οποίος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα δηλώνει ότι πρέπει η Ελλάδα να περιορίσει στο ελάχιστο τη χρήση κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών.
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι έξι παρατάξεις ψήφισαν κατά της προτεινόμενης από τον κ. Χρυσοχοϊδη λύσης για τη δημιουργία «στρατοπεδικού» χαρακτήρα κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών ενώ η μία παράταξη, που κατά την άποψη της κυρίας Υπουργού είναι εθνικής ευθύνης, καταψήφισε την πρόταση του κ. Χρυσοχοϊδη και πρότεινε τη δημιουργία πολυδύναμων ανοικτών κέντρων. Συνεπώς, προβληματική λογική είναι η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας να αποδέχεσαι τη βούληση της πλειοψηφίας στη δημοκρατία.
Η μη νόμιμη μετανάστευση, που συνιστά εδώ και χρόνια την μεγαλύτερη ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα, είναι οξύ εθνικό πρόβλημα και ως τέτοιο αποτελεί αρμοδιότητα της Κυβέρνησης.
Η Ελλάδα έχει επείγουσα ανάγκη από μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και όχι από αποσπασματικού χαρακτήρα μέτρα και πράξεις που δε λύνουν το πρόβλημα και ταυτόχρονα στέλνουν λάθος μηνύματα.
Η ανακοίνωση της κυρίας Διαμαντοπούλου πιστεύω να μην είναι για δημιουργία προεκλογικών εντυπώσεων ούτε βεβαίως για υπονόμευση της δημοκρατικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας