Πλακώθηκαν Ευφραίμ-Σ. Ξηρός Της κακομοίρας έγινε πριν από λίγες ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν ο ηγούμενος Εφραίμ, βλέποντας τον Χριστόδουλο Ξηρό έσπευσε να τον χαιρετήσει.


Ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη 17Ν Ξηρός, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kentrinews.gr, μόνο απ΄ τα γένια δεν τον άρπαξε τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου. «Φύγε από μπροστά μου! Δεν θέλω να με χαιρετήσεις» ήταν η πρώτη απάντηση-επίθεση του Χ. Ξηρού. «Τολμάς εσύ να μου μιλάς που μέσα σ΄ αυτές τις τρισάθλιες συνθήκες των φυλακών ζεις στη χλιδή λες και είσαι σε ξενοδοχείο πολυτελείας» ήταν το δεύτερο χτύπημα στον Εφραίμ.
 Εκεί όμως που αγρίεψε για τα καλά ο Ξηρός ήταν όταν ο ηγούμενος επικαλέστηκε τον πατέρα του Χριστόδουλου, που ως γνωστόν ήταν παπάς. «Μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου τον πατέρα μου.
 Ο πατέρας μου μεγάλωσε 13 παιδιά κι άλλα 100 ορφανά παιδιά σαν ταπεινός Λευΐτης που ήταν» απάντησε σε έξαλλη κατάσταση ο Ξηρός.
 Ολοκληρώνοντας την επίθεση του ο Χ. Ξηρός, χτύπησε τον Εφραίμ εκεί που «πονά» πραγματικά: στην Τίμια Ζώνη της Παναγίας και στην εκμετάλλευσή της. «Σαν δεν ντρέπεσαι!
Εκμεταλλεύεσαι τον πόνο του κόσμου και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που έχεις βγάλει ακόμη και το «βρακί της Παναγίας» στη γύρα. Μέχρι στη Ρωσία έφτασε η χάρη σου» είπε ο Ξηρός. http://www.enikos.gr