Κλείνει μαγαζιά και διώχνει κόσμο η Media Markt

Μπορεί να ήρθαν την Πέμπτη και την Παρασκευή 70 Γερμανοί επιχειρηματίες για να διερευνήσουν την προοπτική συνεργασίας και επενδύσεων στην Ελλάδα, όμως μια από τις μεγαλύτερες γερμανικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, αυτή της Media Markt, φαίνεται να περνά δύσκολες ώρες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες ώρες επίκειται ανακοίνωση κλεισίματος δύο πολυκαταστημάτων της πολυεθνικής. Το πρώτο είναι το πολυκατάστημα με το οποίο πραγματοποίησε εγκαίνια στην Ελλάδα στο Παλαιό Φάληρο και το δεύτερο στην Πυκαία Θεσσσαλονίκης το οποίο είναι μια από τις πιο πρόσφατες επενδύσεις της.
Ταυτόχρονα, η εταιρία αναμένεται να απομακρύνει ποσοστό άνω του 50% των εργαζομένων σε αυτά τα καταστήματα, ενώ και το σήμα Saturn κλείνει τα φυσικά καταστήματά του και μετατρέπεται e-shop.
Θα πρέπει να τονίσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι συγκεκριμένες κινήσεις αποτελούν μονάχα το πρώτο βήμα καθώς η διοίκηση της γερμανικής πολυεθνικής μετά από σειρά αποτυχημένων επενδύσεων και σε άλλες χώρες της Μεσογείου, το Μάρτιο θα επανεξετάσει το κατά πόσο θα μείνει η θα φύγει από την ελληνική αγορά.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι εν λόγω κινήσεις που σύντομα θα ανακοινώσει ο σύλλογος Media Markt έρχονται σε ευθεία αναντιστοιχία με τα όσα το γκρουπ δήλωσε σε ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή.
Τότε ο όμιλος είχε τονίσει πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει ούτε να αποεπενδύσει από την Ελλάδα.
Μέχρι τότε, τουλάχιστον, θα είναι στη θέση του και αυτό της Λάρισας…