Ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, από οπουδήποτε ακόμη κι από βενζινάδικα, περίπτερα και άλλα σημεία λιανικής θα μπορεί να πωλείται σε ένα μήνα το ψωμί.

Την πραγματικότητα αυτή φέρνει ο νόμος περί απελευθέρωσης επαγγελμάτων και οι αρτοποιοί εκφράζουν την ανησυχία τους καθώς αν δεν εκδοθεί προεδρικό διάταγμα που να θέτει προϋποθέσεις, τότε, όπως υποστηρίζει ο Λαρισαίος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας Μ. Μούσιος ελλοχεύουν κίνδυνοι υγείας αλλά και αφανισμού του «φούρνου της γειτονιάς».
Το ψωμί πάντως αντέχει στην οικονομική ύφεση και η όποια μείωση του τζίρου στους φούρνους δεν αποδίδεται ούτε στην τιμή του αλλά ούτε και στις δυσκολίες των νοικοκυριών. Τα αίτια είναι η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών (δίαιτα, υγεία) και η μείωση των μελών της οικογένειας….
http://www.e-enimerosi.gr/article/10323/