Χρήστος Σταμόπουλος:..Θέατρο στον Δήμο Φαρκαδόνας…ενόψει εκλογών!


Πέντε χρόνια είχαν το στόμα τους ραμμένο και ο Μεριβάκης απόλυτος άρχοντας να εφαρμόζει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική του στα 18 χωριά του κάμπου.
Ξαφνικά δημοτικός σύμβουλος αποχωρεί από τον συνδυασμό του Δημάρχου και ανεξαρτητοποιείται, ενώ την επομένη τον δρόμο του ακολουθεί και μία δημοτική σύμβουλος, καταγγέλλοντας αμφότεροι τον Μεριβάκη για τα όσα συμβαίνουν στη ΔΕΥΑΦ που κόβει το νερό στους δημότες και τη νύφη (τα χρέη της) τα πληρώνουν οι φτωχοί.
Πέντε χρόνια συμπορεύονταν και κάλυπταν τη Δημοτική Αρχή της Ομάδας Μεριβάκη και δεν είχαν ακούσει τίποτα μέχρι τώρα για το έγκλημα!! για τις αδιάκοπες και οριζόντιες διακοπές νερού που είχαν πλήξει, ιδίως φέτος και πέρυσι κατακαλόκαιρο, την περιοχή.
Ούτε είχαν ακούσει τίποτα για τα φουσκωμένα τιμολόγια, απόρροια της λογικής Μεριβάκη για τη ΔΕΥΑΦ ως επιχείρησης που λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, με αδιαφάνεια και προς όφελος των ολίγων.
Ούτε γνώριζαν πως οι χρόνιοι μεγαλοοφειλέτες (συνήθως εύποροι), μαθημένοι στη διαχρονική κάλυψη και προστασία των δημάρχων, συνέχιζαν να περνούν ζωή χαρισάμενη με τον Μεριβάκη.
Ούτε βέβαια είχαν ακούσει ή αντιληφθεί τις αντιδράσεις της ζώσας κοινωνίας, από σωματεία, συλλόγους ή κινήματα που είχαν αναδείξει το πρόβλημα και πάλευαν κόντρα στη Δημοτική Αρχή Μεριβάκη.
Ούτε καν είχαν πληροφορηθεί για τη Μηνυτήρια Αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελέα για τη ΔΕΥΑΦ το «ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» πριν από 1 ½ περίπου χρόνο ή την απάντηση που υποχρεώθηκε, μετά από αίτηση του ΜΕΤΩΠΟΥ, να δώσει η ίδια η ΔΕΥΑΦ, και από την οποία προέκυψαν σημαντικά στοιχεία, τα παρακάτω:
  1. Με την υπ’ αριθμ. 35/2016 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΦ  οι αυξήσεις της τιμής του νερού στις μικρές καταναλώσεις (από 0 κ.μ. έως  150 κ.μ.) κυμαίνονται από 25 έως 33,33%, ενώ για τις μεγάλες καταναλώσεις (251 κ.μ. και άνω) μόλις 11%! Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για τις αυξήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση νερού στα ποιμνιοστάσια-λαχανόκηπους-οικόπεδα. Βλέπουμε η Αρχή Μεριβάκη να στοχοποιεί και να πλήττει πρώτα και κύρια τα αδύναμα λαϊκά νοικοκυριά του Δήμου, αποκαλύπτοντας καθαρά το αντιλαϊκό της πρόσωπο.
  2. Με την ίδια παραπάνω υπ’ αριθμ. 35/2016 απόφαση, δηλαδή μέσα στην κορύφωση των μνημονιακών πολιτικών και της εξαθλίωσης των πολιτών, ο Μεριβάκης επινοεί (γιατί μέχρι τότε δεν υπήρχε) και επιβάλει στους λογαριασμούς πάγιο τέλος 10€! Αξίζει να σημειωθεί πως το πάγιο τέλος της ΕΥΔΑΠ σε Αθήνα-Πειραιά ανέρχεται μόλις σε 2,37€!
  3. Για το μηνιαίο επιτόκιο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές ομολογεί η ΔΕΥΑΦ πως πράγματι ανέρχεται στο 1%, δηλαδή 12% τον χρόνο!Μιλάμε για επιτόκιο τοκογλυφίας.
  4. Κοινωνικό τιμολόγιο για ανέργους, ανήμπορους, ηλικιωμένους, αρρώστους και εν γένει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού δεν υφίσταται στον Δήμο Φαρκαδόνας, αφού υπάρχει μόνο μειωμένο τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες με βάση την παλιότερη υπ’ αριθμ. 44/2011 απόφαση του Δ.Σ.
Απ’ τα παραπάνω προκύπτει πεντακάθαρα πως επί θητείας Μεριβάκη ψηφίστηκε νέα απόφαση (με τις ψήφους και των 2 δημοτικών συμβούλων που τώρα διαμαρτύρονται!!), η οποία   επιδείνωσε δραματικά τα τιμολόγια νερού για τον Λαό, παρά την όξυνση της κρίσης. Πρόκειται ολοφάνερα για βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, με την ενεργή συμμετοχή των οψίμως… «αντιδρώντων»!
    Το παράδειγμα της αποχώρησης των δυο απ’ το καράβι που βουλιάζει αποτελεί το έναυσμα. Θ’ ακολουθήσουν μετά βεβαιότητας κι άλλες αποχωρήσεις, γιατί η σημερινή Δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας είναι σε αμετάστροφη αποδρομή. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Απερχόμενος, αλλά και ο κίνδυνος ανακύκλωσης των εν γένει παραγόντων και παραγοντίσκων που επαγγελματικά λυμαίνονται επί χρόνια τον τόπο μας.
Βέβαια οι ζώσες λαϊκές δυνάμεις του τόπου είναι συγκριτικά πολλαπλάσιες σε σχέση με τους επαγγελματίες αυτούς της Εξουσίας. Το ερώτημα όμως παραμένει. Όλες αυτές οι υγιείς και αδιάφθορες δυνάμεις θα αφυπνισθούν, θα οργανωθούν και θα δώσουν τη μάχη για ένα νικηφόρο παρόν και μέλλον, αντάξιο των προσδοκιών των δικών τους και των παιδιών τους ή θα παραδοθούν και πάλι αμαχητί στους επαγγελματίες και τους γυρολόγους της πολιτικής ανακύκλωσης και των ιδιοτελών συμφερόντων;
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!
http://krinitrikalon.gr