O Δήμαρχος Φαρκαδόνας απαντά στο δημοσίευμα του Θανάση Ζιώγκου


Με επιστολή του ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, απαντά στο προ ημερών δημοσίευμα του πρώην Δημάρχου Οιχαλίας Θανάση Ζιώγκου, όσον αφορά την δικαστική δικαίωση του τελευταίου από το Εφετείο Λάρισας, για την υπόθεση των σφαγείων Οιχαλίας. Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:
«Σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο δεν θα αντιδικήσω δημόσια με τον πρώην δήμαρχο Οιχαλίας. Ο Δήμος Φαρκαδόνας δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να διεκδικήσει, ως όφειλε, τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χάθηκαν εξαιτίας ενεργειών και παραλείψεων οργάνων της τότε δημοτικής αρχής Οιχαλίας και ήδη το Πρωτοδικείο Τρικάλων με την 27/2017 απόφασή του μας δικαίωσε.
Ως προς τις ποινικές ευθύνες και τον καταλογισμό τους υπάρχει πράγματι το με αρ. 224/2017 βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, το οποίο αφού ο πρώην δήμαρχος το επικαλείται καλό θα είναι να το δώσει όλο στη δημοσιότητα για να διαπιστώσει ο καθένας μόνος του τι έχει συμβεί. Μπορεί επίσης να δώσει στη δημοσιότητα και την έκθεση Επιθεώρησης Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με το θέμα.
Ως προς τις μηνύσεις με τις οποίες με απειλεί, του απαντώ ότι είναι ευπρόσδεκτες. Απέναντι στους λεονταρισμούς και τις απειλές του υπάρχει ένα φοβερό όπλο: Η αλήθεια. Αυτήν τρέμει ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας».