Συνελήφθη στην Ολλανδία και απελάθηκε Τουρκάλα υπουργός - Απέκλεισαν ολλανδική πρεσβεία, προξενείο & οικία πρέσβη οι Τούρκοι! (φωτό, βίντεο)


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την απαγόρευση που επέβαλαν οι Ολλανδοί στην προσγείωση του αεροπλάνου του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη χώρα, αλλά και την σύλληψη και την εν συνεχεία απέλαση της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά.
Πριν από λίγο, όπως μεταδίδει το Reuters, πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφεραν ότι «απέκλεισαν» τόσο την πρεσβεία όσο και το προξενείο της Ολλανδίας στην Τουρκία, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τις κατοικίες του Ολλανδού πρεσβευτή, του Ολλανδού επιτετραμμένου και του γενικού προξένου.
 
Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί την επιστροφή του Ολλανδού πρεσβευτή, που βρίσκεται σε άδεια, στην Αγκυρα «για κάποιο χρονικό διάστημα».
 
Ενωρίτερα η αστυνομία της Ολλανδίας αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο στην Ολλανδία στο κονβόι των αυτοκινήτων που μετέφερε την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας όπως μεταδίδει το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
 
Το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS μετέδωσε από την πλευρά του ότι η υπουργός έφθασε στο Ρότερνταμ και αρχικά συνελήφθη ενώ εν συνεχεία απελάθηκε!
Η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα ταξιδέψει οδικώς προς το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, αφού η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε την προσγείωση εκεί του αεροπλάνου που μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.
Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων βρισκόταν στη Γερμανία και αποφάσισε να κατευθυνεί προς την Ολλανδία παρά το γεγονός ότι ματαιώθηκαν εκδηλώσεις στις οποίες επρόκειτο να παραστεί εκεί.
Η θρασύτατη Τουρκάλα υπουργός που επιχείρησε να μπει στην Ολλανδία παρά την σχετική απαγόρευσ«Δεν κρατείται αλλά εμποδίστηκε να μπει στο προξενείο»Νεώτερες πληροφορίες από την Ολλανδία αναφέρουν ότι:
Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας εμποδίσθηκε από την ολλανδική αστυνομία να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NOS News.
Το NOS μετέδωσε εικόνες όπου φαίνεται η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να βγαίνει από αυτοκίνητο μπροστά από το κτίριο του προξενείου και να εμποδίζεται από την αστυνομία όταν προσπαθεί να εισέλθει. Δεν συνελήφθη, διευκρινίζεται.
Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε πληροφορία του NOS, σύμφωνα με την οποία η υπουργός κρατείται.
Όπως μεταδίδουν διάφορα τουρκικά μέσα, η ολλανδική αστυνομία είχε νωρίτερα αρνηθεί να δώσει άδεια για να εισέλθει στην Ολλανδία στο κονβόι των αυτοκινήτων που μετέφερε την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας.
Μάλιστα, δημοσιογράφοι των Τουρκικών πρακτορείων που συνόδευαν την υπουργό κρατήθηκαν στα σύνορα για αρκετή ώρα, για εκτεταμένους ελέγχους των εγγράφων τους,Μάλιστα, δημοσιογράφοι των Τουρκικών πρακτορείων που συνόδευαν την υπουργό κρατήθηκαν στα σύνορα για αρκετή ώρα, για εκτεταμένους ελέγχους των εγγράφων τους.
Οι Τούρκοι δεν επιθυμούν να επιστρέψει ο Ολλανδός πρέσβης που βρίσκεται σε άδεια
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί την επιστροφή του ολλανδού πρεσβευτή, που βρίσκεται σε άδεια, στην Άγκυρα «για κάποιο χρονικό διάστημα».
Όπως αναφέρει το Turkish Minute το οποίο επικαλείται δημοσίευμα του Anadolu ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στο Ρότερνταμ Sadin Ayyıldız ανέφερε ότι η αυτοκινητοπομπή της υπουργού αναγκάστηκε να σταματήσει σε άγνωστο ακόμη σημείο.
«Δεν ξέρω ακριβώς που σταμάτησε το αυτοκίνητο της υπουργού. Όπως μπορείτε να δείτε δεν μπορώ να πάνω στο σημείο που έγινε η ακινητοποίηση του αυτοκίνητου της υπουργού», είπε πι συγκεκριμένα ο Ayyıldız.
Ο Τούρκος πρόξενος ανέφερε ότι δεν μπορεί να πάει στο σημείο που η ολλανδική Αστυνομία έκανε τον έλεγχο καθώς ο δρόμος μπροστά από την κατοικία του πρόξενου στο Ρόττερνταμ έχει κλείσει και αυτός από τις ολλανδικές αρχές με αποτέλεσμα να είναι αποκλεισμένος!
Σύμφωνα όμως με νεότερες πληροφορίες η Τουρκάλα υπoυργός εντοπίστηκε και απελάθηκε με τις αρχές να τη συνοδεύουν μεχρι τα σύνορα με την Γερμανία.