Αναδρομή στο αγροτικό παρελθόν της Φαρκαδόνας θα κάνει η «Φλόγα»


Αναδρομή στο αγροτικό παρελθόν και στη ζωή μιας άλλης εποχής που σημάδευσε παλιά γεγονότα, τότε που τα επιτεύγματα της τεχνολογίας ήταν ελάχιστα, ως μηδαμινά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Διατήρησης της Παράδοσης και Κοινωνικής Προσφοράς «Φλόγα».
Η εκδήλωση που έρχεται να τιμήσει τους αγρότες και τις αγρότισσες της περιοχής μας που ίδρωσαν και μάτωσαν, ποτίζοντας με αίμα και ιδρώτα την γη που μεγαλώσαμε, που ανάθρεψαν με δυσκολίες και βάσανα παιδιά και εγγόνια και τους έκαναν νοικοκύρηδες στα χωριά μας κι όχι μόνο, θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα στο κέντρο «ΙΡΙΔΑ» στη Φαρκαδόνα.
Μια αναφορά στο παρελθόν για να επιστρέψουν εικόνες στα μάτια των παλιών και θα είναι ικανές για να μάθουν οι νεότερες γενιές που μεγάλωσαν στις ανέσεις που επέφερε η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας.
Κατά την εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση ασπρόμαυρης φωτογραφίας σε αντίστοιχα αγροτικά γεγονότα. Παράλληλα θα παρουσιαστούν παραδοσιακά δρώμενα με αποκλειστικό θέμα το σπάσιμο του καλαμποκιού και το καθάρισμα του βαμβακιού από τα παιδιά του χωριού.
Επίσης θα ερμηνευτούν παραδοσιακά τραγούδια.
Την δαπάνη της εκδήλωσης, αναψυκτικά, καφέδες, χυμούς κτλ. αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο Σύλλογος χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των παρευρισκόμενων.
http://krinitrikalon.gr/