Έρχεται η ώρα της κρίσης για τους Α.Σαμαρά,Ε.Βενιζέλο και Γ.Παπανδρέου - Κατατίθεται πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.


ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ "ΑΛΥΣΟΔΕΣΑΝ" ΤΗΝ ΧΩΡΑ
'Ερχεται η ώρα των Α.Σαμαρά, Γ.Παπανδρέου και Ε.Βενιζέλου: Πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο καταθέτει εντός της ημέρας ο ΣΥΡΙΖΑ. Η επιτροπή θα ερευνήσει το πώς η Ελλάδα έφτασε στο μνημόνιο, ενώ ανακοινώσεις αναμένονται αργότερα σήμερα.
 
Είναι άλλη μια προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης η οποία θα τηρηθεί στο πλαίσιο της απόδοσης ευθυνών σε αυτούς που ενέπλεξαν την χώρα και την οδήγησαν στις "αλυσίδες" του εθνοκτόνου Μνημόνιου.
 
Φυσικά η πρόταση αναμένεται να τύχει της αποδοχής και των ΑΝΕΛ αλλά και του Λαϊκού Συνδέσμου
 
Συνεδριάζει αυτή την ώρα εκτάκτως το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της συνεδρίασης είναι η επίσπευση νομοθετικού έργου, ώστε να πείσει η κυβέρνηση τους εταίρους για την πρόθεσή της να θεσμοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται άμεσα.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει πρόταση για διεξαγωγή εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς μνημονίου, ενώ για το θέμα αναμένεται να ακολουθήσουν δηλώσεις του γραμματέα της ΚΟ Χρήστου Μαντά. 
 
Η συνεδρίαση, στην οποία συμμετέχουν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο διευθυντής της ΚΟ Χρήστος Αθανασίου και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος και Όλγα Γεροβασίλη, πραγματοποιείται έπειτα από τις πληροφορίες ότι η ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες επιστρέφει στην Αθήνα χωρίς συμφωνία, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με το Brussels Group.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr