Ολοταχώς για εκλογές την Κυριακή 25 Ιανουαρίου.


Άκαρπη απέβη και η τρίτη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στη σημερινή ψηφοφορία, επί 300 παρόντων βουλευτών, 168 βουλευτές υπερψήφισαν την υποψηφιότητα του κ. Δήμα, ενώ 132 ψήφισαν «παρών». Για την εκλογή Προέδρου από τη σημερινή ψηφοφορία, απαιτούνταν 180 θετικές ψήφοι.
Υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα, ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές που είχαν υπερψηφίσει και κατά την πρώτη ψηφοφορία, οι προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Αηδόνης και ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Γιώργος Νταβρής.
Σε αυτούς προστέθηκαν κατά τη δεύτερη ψηφοφρία οι δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, τέσσερις πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Γιοβανόπουλος και Γιάννης Κουράκος, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης και ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.
«Παρών» για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ψήφισαν όσοι ανεξάρτητοι βουλευτές το είχαν πράξει και κατά τις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες, ο προερχόμενος από τη ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης και Θεόδωρος Παραστατίδης, οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ, Βασίλης Καπερνάρος, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Ραχήλ Μακρή και οι προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ, Πάρις Μουτσινάς, Οδυσσέας Βουδούρης και Νίκη Φούντα.
ΕΘΝΟΣ