ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΝΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Κρήνη Τρικάλων, η μνήμη της πανσόφου Μεγαλομάρτυρος  Αγίας Αικατερίνης.
Πλήθη πιστών από τα Τρίκαλα αλλά και από γειτονικούς Νομούς, όλων των ηλικιών, παραβρέθηκαν στο φερώνυμο Ναό, παραμονή αλλά και ανήμερα για να ανάψουν το κεράκι της ευλάβειας και να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Αγίας.
 
Χθες Δευτέρα 24/11 το απόγευμα, παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Νάση, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών. Αμέσως μετά τον Εσπερινό δόθηκαν στους πιστούς η παραδοσιακή φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα από τους κατοίκους της Κρήνης.
Σήμερα  Τρίτη 25/11 το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο όρθος και η θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Νάση, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, ο οποίος μίλησε στους πιστούς για το βίο της Αγίας Αικατερίνης και την πίστη που πρέπει να έχουμε στον Θεό.
 
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Κρήνης Τρικάλων ευχαριστεί θερμά όλους τους επισκέπτες-προσκυνητές, τους εφημέριους των γειτονικών ενοριών καθώς και όλους  όσους βοήθησαν να γίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις.
Ευχαριστούμε πολύ τη διοίκηση του Δήμου Φαρκαδόνας που ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα της ενορίας και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο κ. Θανάση Μεριβάκη για τη χορήγηση των υλικών που απαιτήθηκαν για την παρασκευή του φαγητού, τον κ. Ηλία Λασκοντίνο  που προσέφερε τις ελιές, τον κ. Χαλκιά Νικόλαο που προσέφερε τα κρεμμύδια, την κυρία Τσιάντου Φωτεινή για τα κεριά και τα γλυκίσματα, τον ηλεκτρολόγο κ. Νίκο Μανασσή για τον φωτισμό, τον οικοδόμο κ. Μορέλλα Αθανάσιο για το σκέπαστρο, τον κ. Παππά Δημήτριο που είναι πάντα κοντά στη ενορία, τους κατοίκους της Κρήνης που φρόντισαν για την καθαριότητα εντός και περιμετρικά του ναού καθώς και τους νέους της Κρήνης που διένειμαν το φαγητό.
 Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ όλα τα ηλεκτρονικά, ραδιοφωνικά  και έντυπα μέσα που με ευγένεια πρόβαλαν τις εκδηλώσεις εορτασμού.
 
Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο  χρόνια πολλά κι ευλογημένα.