«ΠΑΣΟΚ ή τανκς» «Θα γίνουμε Ουκρανία και Αφρική αν ηττηθεί το ΠΑΣΟΚ»


Η διαφαινόμενη εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδα ποσοστών μεταξύ του 4 και του 6% αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την στιγμή για τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της 25ης Μαΐου οπότε θα ανοίξουν οι κάλπες και ο πρωθυπουργός διαπιστώσει ότι δεν έχει πρόβλημα κατάρρευσης μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά αναλογικά το ίδιο πρόβλημα θα έχει και η Νέα Δημοκρατία.
Το γελοίο δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή «ΠΑΣΟΚ ή τάνκς» (ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ.Γρηγοράκος εξεστόμισε χθες την απίστευτη φράση «Θα γίνουμε Ουκρανία και Αφρική αν ηττηθεί το ΠΑΣΟΚ») κάθε άλλο παρά βρίσκει σύμφωνο τον Α.Σαμαρά ο οποίος θεωρεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να σταθεί μετά τις εκλογές αφού έχει εφεδρείες.
Ήδη ο Α.Λοβέρδος της Νέας Ελλάδας και ο έτετος βουλευτής Κ.Αηδόνης εντάχθηκαν σήμερα και αυτοί στην «Ελιά» ενισχύοντας την αναιμική κυβερνητική πλειοψηφία στην Βουλή (και πάντα υπάρχει η εφεδρεία των τραπεζικών, τροϊκανών κλπ. η ΔΗΜΑΡ).
Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση «Δεν έχει πολύ ζωή» αν το κλίμα που υπάρχει αυτή την στιγμή στην κοινωνία περάσει στην κάλπη.
Και αν ακόμα στέκεται είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι δεν θέλει να πιέσει για την ανατροπή της. Προφανώς αναμένουν να υπάρξει μια λύση – οποιαδήποτε λύση – για το χρέος.
Ομως αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αθροιστικά να μην ξεπερνουν ή να ξεπερνούν οριακά το 20%, στις ευρωεκλογές, ακόμα και αν όλες οι περιφέρειες κερδηθούν από τα κυβερνητικά κόμματα, τότε θα έχει σοβαρό πρόβλημα.
Και την επομένη των ευρωεκλογών θα εισέλθουμε σε μια προεκλογική περίοδο με δύο ημερομηνίες ορόσημο για πιθανές εκλογές: τον Οκτώβριο ή τον Μάρτιο. Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τον Οκτώβριο, ο Μάρτιος με αφορμή και την προεδρική εκλογή δείχνει πιθανότερος.
Η εφεδρεία του συστήματος, Το Ποτάμι, δείχνει να έχει ξεφουσκώσει πολύ συντομότερα απ’ότι υπολόγιζαν και οι ίδιοι οι σπόνσορές του.
Αφού πρώτα, αντί να προκαλέσει συστημικό πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ (αυτός ήταν ο βασικός στόχος των εμπνευστών του εγχειρήματος) διέλυσε δημοσκοπικά ότι είχε μείνει όρθιο από το ΠΑΣΟΚ, έκανε μεγάλη ζημιά και στην ΔΗΜΑΡ και εν τέλει αυτό που θα απομείνει είναι τα τρία κόμματα μαζί να λάβουν ποσοστό ψήφων στις ευρωεκλογές όσο είχε λάβει το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές το 2012: 12-13%. Σημειώστε το.
Από εκεί και πέρα, εκτός από την διάλυση του ΠΑΣΟΚ και το επερχόμενο πλήγμα στη ΝΔ (βάσει των όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε θα είναι τεράστια επιτυχία αν καταφέρουν να συγκεντρώσουν 25% αθροιστικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές) υπάρχει και ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, όπου φαίνεται ότι το σύστημα «σηκώνει λευκή σημαία» τουλάχιστον προσωρινά: Δεν προχώρησαν άμεσα σε νέες προφυλακίσεις, ο ίδιος ο Α,Σαμαράς δήλωσε ότι «Δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή», όλα δείχνουν ότι ο Αρειος Πάγος δεν θα αρνηθεί την συμμετοχή του κόμματος (πού φτάσαμε…) στις εκλογες και το κόμμα «έχει ρεύμα» στην κοινωνία.
Πολύ ισχυρό ρεύμα.
Που θα φτάσει το εκλογικό ποσοστό του; Το διψήφιο εκλογικό ποσοστό είναι σχεδόν βέβαιο. Όχι ότι μία επίδοση π.χ. στο 8% θα ήταν άσχημη για έναν πολιτικό σχηματισμό ο οποίος διώκεται με τρόπο που μόνο οι … πρωτοχριστιανοί εδιώκοντο από τους Ρωμαίους.
Το κόμμα μέσα από την θύελλα των οκτώ τελευταίων μηνών και το αίμα των στελεχών του που χύθηκε, έχει ωριμάσει, έχει «ξεσκαρτάρει» από τα παράσιτα και έχει εγκαταλείψει τις … ακρότητες των θερμόαιμων πιτσιρικάδων με τις στολές παραλλαγής, τα άρβυλα, τον στρατιωτικό βηματισμό κλπ κλπ.
«Υπάρχουν και οι απόκριες για να τα φοράμε» είπε αυτοσαρκαζόμενος, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος, σε συνεργάτη του defencenet.gr.
Στοιχεία από μία δημοσκόπηση σοβαρής εταιρείας που έχει τεθεί υπ’όψιν μας, δείχνει μικρή διαφορά μεταξύ ΝΔ και Λαϊκού Συνδέσμου σε αναγωγή επί των εγκύρων: 7 μονάδες, μόλις, από τις 23 μονάδες διαφορά που είχαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές!
Στις Περιφερειακές θα πάει καλά και το πουλέν του κόμματος ο Η.Κασιδιάρης, ενώ καλά θα είναι και τα αποτελέσματα στις Περιφέρειες. Αρκετές δημοσκοπήσεις φέρουν 1ο ή 2ο τον Η.Κασιδιάρη την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών στην Α’Αθήνας. Αν μπει στον β΄γύρο, όλα παίζονται…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr