Στο Περτούλι εξορμούν οι Θεσσαλοί μανιταρόφιλοι Θα μαζέψουν μανιτάρια από την περιοχή την Κυριακή 13 Απριλίου.



Στο πανέμορφο Περτούλι Τρικάλων θα βρεθούν την ερχόμενη Κυριακή οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας, μαζί με τους Ηπειρώτες, τους Δυτικομακεδόνες και τους Θεσσαλονικείς φίλους του δάσους και της μυκητοχλωρίδας.
Στο πλαίσιο της εξόρμησης, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν επίδειξη του τρόπου αναγνώρισης άγριων μανιταριών και συλλογής των εδώδιμων, ενώ θα απολαμβάνουν το ωραίο τοπίο και την ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργείται στις συναντήσεις και τις εξορμήσεις των Μανιταρόφιλων.
Καλεσμένοι, εκτός των μελών του συλλόγου, είναι και όσοι ενδιαφέρονται για την μανιταροφιλία και την μανιταρογνωσία, αλλά και για μια βόλτα στη μητέρα Φύση, για μια απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και για μια ευκαιρία ψυχικής ανάτασης!
Η μετάβαση θα γίνει με ίδια μεταφορικά μέσα και σημείο και ώρα συνάντησης ορίστηκαν η διασταύρωση προς  Χρυσομηλιά στα Περτουλιώτικα λιβάδια στις δέκα (10.00΄) το πρωί, το αργότερο. Με το πέρας της εξόρμησης θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής, στο οποίο μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί.
Με την ευκαιρία αυτή οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας υπενθυμίζουν ότι από τις 14 Απριλίου 2014 και κάθε δεύτερη Δευτέρα (δηλ. ανά 15νθήμερο), στο ισόγειο του κτηρίου του Παρ/τος του ΤΕΕ στην οδό Καλλιθέας, στη Λάρισα θα γίνονται παρουσιάσεις με θέματα για τα άγρια μανιτάρια και το δάσος , θα παρέχεται η δυνατότητα επαφής κάθε ενδιαφερόμενου με το σύλλογο και το σημαντικότερο, θα γίνεται αναγνώριση των άγριων μανιταριών, που θα προσκομίζει κάθε συλλέκτης. 
Εδώ είναι αναγκαίο να τονιστεί, ότι οι επίδοξοι μελλοντικοί συλλέκτες, θα πρέπει σε πρώτη φάση να αποκτήσουν επαρκείς γνώσεις για τα άγρια μανιτάρια και στη συνέχεια να ασχοληθούν με τη συλλογή τους, ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο της συλλογής ποσοτήτων μη εδώδιμων άγριων μανιταριών. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τους Μανιταρόφιλους Θεσσαλίας είναι: Στέργιος Μίχος 6974601730 και Θωμάς Γκιάτας 6978737981.
http://www.trikaladay.gr/