Προεκλογικό δώρο στους δημάρχους, Kαι η παράσταση του διαβόλου συνεχίζεται!!!!!!!


Μία βουλευτική τροπολογία που έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση και αφορά στην «αθώωση» από ποινικές ευθύνες αρμοδίων λειτουργών όταν δεν υλοποιούνται ορθώς συμβάσεις έργου, πυροδότησε εκ νέου ένταση στην ολομέλεια της Βουλής.
«Στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου που νομίμως έχουν συναφθεί και για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, αλλά είναι παρεμφερές και άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δε δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά το νόμο υπευθύνους για τη σύναψή τους», αναφέρει η τροπολογία, που έφερε την υπογραφή του βουλευτή της Ν.Δ., Σάββα Αναστασιάδη, και η οποία έγινε αποδεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λεων. Γρηγοράκο.
Ο «γαλάζιος» βουλευτής υποστήριξε πως η τροπολογία επιλύει προβλήματα δημάρχων, οι οποίοι εξαιτίας αναγκών χρησιμοποίησαν προσωπικό σε άλλες ασχολίες από εκείνες για τις οποίες το είχαν προσλάβει.
Υπέρ της επιχειρηματολογίας αυτής μίλησε και ο κ. Π. Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ). «Έχουν προκληθεί σκανδαλώδεις καταστάσεις στο παρελθόν με τέτοιες διαδικασίες», σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης, πριν κλείσει το θέμα με τις θετικές ψήφους των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.