Δήμος Φαρκαδόνας. ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΜΑΡΙΟΡΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ.

Απορρίφθηκε από την Οικονομική Επιτροπή πρόταση για αγορά αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις του Δημάρχου Φαρκαδόνας. Θέμα αγοράς καινούργιου αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις του Δημάρχου Φαρκαδόνας τέθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,
και παρά το γεγονός ότι η πρόταση καταψηφίστηκε, προκάλεσε την σύσσωμη κατακραυγή των μελών της κατά του Δημάρχου κ. Κώστα Οικονόμου.
Δεδομένου μάλιστα ότι το κόστος για την αγορά νέου αυτοκινήτου, σύμφωνα με την εισήγηση, θα έφθανε στα 20.000 ευρώ όλα τα μέλη υποστήριξαν ότι σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική πραγματικότητα για όλο τον ελληνικό λαό, θα ήταν πολύ προκλητικό να επωμιστεί το κόστος αυτό ο Δήμος Φαρκαδόνας.
Πόσο μάλιστα που ο συγκεκριμένος Δήμος διαθέτει δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (τύπου SAAB) για τις ανάγκες μετα κίνησης του Δημάρχου, τα οποία όμως παραμένουν ακινητοποιημένα και σταδιακά   αχρηστεύονται.
 Σε κάθε πάντως περίπτωση τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκτός από την απόρριψη της πρότασης αυτής συμφώνησαν ότι θα ξανασυζητήσουν το θέμα μετά τις εκλογές του Μαΐου και με την δημοτική αρχή που θα αναδειχθεί σε αυτές.
 Σε άλλο θέμα που απασχόλησε το σώμα, η Οικονομική Επιτροπή αρνήθηκε να ορίσει νομικούς εκπροσώπους (δικηγόρους) σε περιπτώσεις δημοτών που ο Δήμος Φαρκαδόνας οφείλει χρήματα είτε από προμήθειες είτε από έργα που έχουν παραδοθεί.
Με αυτή τους την στάση τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αποδέχονται ότι οι πιστωτές του Δήμου Φαρκαδόνας έχουν δίκιο να ζητούν τα χρήματά τους και ότι μπορούν να τα διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο και ένδικο μέσο μπορούν.
Ασχολήθηκαν επίσης και με μια ακόμη υπόθεση πλειστηριασμού δημοτικής έκτασης έξι (6) στρεμμάτων στην περιφέρεια της Φαρκαδόνας, στον οποίο έχει προχωρήσει ιδιώτης στον οποίο έχει τελεσίδικα επιδικαστεί ότι ο Δήμος του οφείλει 3.800 περίπου ευρώ (μαζί με τα δικαστικά έξοδα).
Τα μέλη επικαιροποίησαν προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής σύμφωνα με την οποία θα γίνονταν συμβιβασμός και να εισπράξει ο ιδιώτης το ποσό των 3.000 ευρώ συνολικά και κάλεσαν τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας να υλοποιήσει την απόφαση για κα λήξει το θέμα.
Δεν παρέλειψαν πάντως να καταγγείλουν την στάση του σύμφωνα με την οποία αρνούμενος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει ο Δήμος, ουσιαστικά ζημιώνει ακόμη περισσότερο τα ταμεία του Δήμου.
http://www.proinoslogosnews.gr/