Περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των αξιωματικών της αστυνομίας στην Ελλάδα ψήφισαν για το ακροδεξιό υπερεθνικιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή.... http://rt.com/.


Περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των αξιωματικών της αστυνομίας στην Ελλάδα ψήφισαν για το ακροδεξιό υπερεθνικιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή - που περιγράφεται από πολλούς ως νεο-ναζί - για τις εκλογές στις 6 Μαΐου.
Αυτό τους έδωσε ένα ρεκόρ 7 τοις εκατό των ψήφων, εξασφαλίζοντας 21 έδρες στο κοινοβούλιο. Η ανάλυση που δημοσιεύθηκε από τη χώρα είναι Το Βήμα (Το Βήμα) εφημερίδα αποκαλύπτει ένα μεγάλο μέρος της συνεισφοράς προήλθε από αστυνομικούς της χώρας.
Οι δημοσιογράφοι μελέτησε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες της Αθήνας, όπου 5.000 αστυνομικούς σε υπηρεσία στην ελληνική πρωτεύουσα προσέλθουν στις κάλπες. Σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, το κόμμα απέκτησε εντυπωσιακό 19 - 24 τοις εκατό των ψήφων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 11 εκλογικά τμήματα (αριθμημένα 806 έως 816) που βρίσκεται κοντά στα Ελλάς αστυνομικό τμήμα, οι νεοναζί έλαβαν τις περισσότερες ψήφους.
Τα τέσσερα εκλογικά τμήματα που βρίσκονται κοντά στον αστυνομικό σταθμό ΜΑΤ ΜΑΤ, που χρησιμοποιούνται από την αστυνομία, καταγράφονται ποσοστά μεταξύ 13 και 19. Η εφημερίδα υπογραμμίζει τα στοιχεία αυτά είναι εντυπωσιακά.
 Με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, 550 έως 700 άτομα ψήφισαν σε κάθε ένα από αυτά τα εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων 20 με 30 τοις εκατό ήταν αστυνομικοί. Η εφημερίδα, στη συνέχεια, υπολογίζεται ότι 45 με 59 τοις εκατό των αστυνομικών ψήφισαν για την Χρυσή Αυγή.
Το υπερεθνικιστικό Χρυσή Αυγή, του οποίου τη σημαία μοιάζει με τη ναζιστική σβάστικα, πήρε ένα μερίδιο γύρω στο 7 τοις εκατό των ψήφων, το οποίο έριξε από την αφάνεια για να κερδίσει 21 έδρες στο κοινοβούλιο - η πρώτη φορά για να περάσουν το κατώφλι για να μπείτε στο νομοθετικό σώμα.
 Είναι σε μεγάλο βαθμό στην εκστρατεία αντι-μεταναστευτικό πλατφόρμα με το σύνθημα "Έτσι μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτή τη γη της βρωμιάς».
Η άνευ προηγουμένου άνοδο της άκρας δεξιάς έχει ήδη προκαλέσει συναγερμό στη χώρα. Κυβέρνηση στην Ελλάδα την Τρίτη επέκρινε έντονα τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν χρησιμοποιούν φούρνους και θαλάμους αερίων για να σκοτώσει αιχμαλώτους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
 Σε μια συνέντευξη με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι MEGA στην Ελλάδα, μεταδίδει την Κυριακή, Χρυσή Αυγή αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος είπε, αναφερόμενος στη φυλακή ναζιστικό στρατόπεδο Άουσβιτς:
«Δεν υπήρχαν φούρνοι Αυτό είναι ένα ψέμα ...
Δεν θαλάμους αερίων είτε.».
Αλλά δεδομένου ότι οι συνομιλίες για σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού στην Ελλάδα κατέρρευσε την Τρίτη, νέες εκλογές πρέπει να διενεργηθούν από τα μέσα Ιουνίου.
 Αυτό σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα πίσω από την άβυσσο και να δούμε το τέλος της νεο-ταχεία άνοδο των Ναζί. Ή όχι.
http://rt.com/news/greek-police-vote-nazis-350/