«Βασιλική υποδοχή» επεφύλαξε το CNN στον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ, φιλοξενώντας τον ως «γνώστη» της ελληνικής πραγματικότητας, σε μια συνέντευξη με προκλητικές προσφωνήσεις της παρουσιάστριας Κριστιάν Αμανπούρ, όπως «Μεγαλειότατε» και γραφικούς υπότιτλους όπως «ο λόγος του Βασιλιά».
Προσφωνώντας τον «Μεγαλειότατε», η παρουσιάστρια τον ρωτά πως είναι το κλίμα στην Ελλάδα. Μιλώντας από το Λονδίνο, ο Κ. Γλίξμπουργκ, ενημερώνει ότι μόλις επέστρεψε από την Ελλάδα, όπου είχε- όπως διευκρινίζει- μεταβεί με την σύζυγό του για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας κάνει λόγο για θυμό αλλά και για ανησυχία σε σχέση με το τι θα ακολουθήσει.
Στην συνέχεια αναφέρεται σε διάφορα φλέγοντα προβλήματα, όπως το μεγάλο ποσοστό ανεργίας. Στην ερώτηση «τι θέλουν τελικά οι Έλληνες;», ο Κ. Γλίξμπουργκ απαντά τόι περίπου το 80% επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, ενώ χαρακτηρίζει «εφιάλτη» μια έξοδο από την ευρωζώνη. Αφού αναγνωρίζει ότι οι θυσίες είναι «απαραίτητες» σημειώνει ότι οι Ευρωπαίοι και ιδιαίτερα η κύρία Μέρκελ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η λιτότητα χωρίς ανάπτυξη είναι καταστροφική συνταγή.
Στην συνέχεια, απαντώντας στις απορίες της Κριστιάν Αμανπούρ που του επισημαίνει ότι οι Γερμανοί παρουσιάζονται συχνά ως ναζιστές στην Ελλάδα και «προς τι όλο αυτό το μίσος», ο Κ. Γλίξμπουργκ αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός υπέφερε κατά την γερμανική κατοχή εκτελέσεις, πείνα- αλλά αυτό πλέον αποτελεί παρελθόν και «πρέπει να προχωρήσουμε».
Μετά από σχετική ερώτηση της παρουσιάστριας, ο τέως παίρνει θέση και για την Χρυσή Αυγή, θεωρώντας πως ήταν μια αντίδραση του εκλογικού σώματος και ότι το αποτέλεσμα θα είναι πιθανώς διαφορετικό στην επόμενη αναμέτρηση.
Τέλος, όταν η Αμανπούρ τον ρωτά αν έχει μιλήσει για την κρίση και τον φόβο μετάδοσης με τον βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας - λόγω του ότι η βασίλισσα Σοφία είναι αδερφή του- ο Κ. Γλίξμπουργκ υποστηρίζει ότι είναι καλύτερα να μην ανακατεύεται κανείς στα εσωτερικά άλλων χωρών και θεωρεί ότι οι λαοί θα πρέπει να σταματήσουν να στρέφονται ο ένας στον άλλο, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος για το μέλλον.