Κάλπη για το καλύτερο...πιροσκί

Μια βδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές, κάλπη θα στηθεί και πάλι την Κυριακή στο χωριό Ευκαρπίας, στο Κιλκίς.
Μετά την καταμέτρηση των εγκύρων ψηφοδελτίων, θα αναδειχθεί το καλύτερο… πιροσκί!
 Την προτίμηση των κατοίκων και των επισκεπτών θα διεκδικήσουν ποντιακοί σύλλογοι από τον νομό Κιλκίς, που θα συμμετάσχουν στον 5ο διαγωνισμό παρασκευής πιροσκί που διοργανώνουν ο Ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας.
 Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ανήκει στον ιερέα του Ναού, Ιωάννη Ξενιτίδη, ο οποίος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι στόχος του ήταν να έρθει πιο κοντά στους ενορίτες του και να τους δείξει έμπρακτα ότι ενδιαφέρεται να περνάνε καλά. Ο διαγωνισμός γίνεται για να τιμηθεί η επέτειος από τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.
 Ο πατέρας Ιωάννης σημείωσε ότι πέρσι συμμετείχαν στον διαγωνισμό 1.000 άτομα και φέτος αναμένεται να ψηφίσουν πάνω από 1.500. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του χωριού και τους ερασιτέχνες γευσιγνώστες θα συνοδεύσουν ποντιακοί χοροί και τραγούδια. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, η Ενορία Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλιολούστου «Το Κάρς», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μάρκου «Οι Μωμόγεροι» και ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Σάντας. http://www.enikos.gr