Τι σόϊ …ανάπτυξη είναι αυτή, Την ώρα που το ΠαΣοΚ «ευαγγελίζεται» προεκλογικά την ανάπτυξη της Ελληνικής υπαίθρου κλείνουν σχολεία!!. Κλείνουν ακόμα και τα ελληνικά σχολεία στην Γερμανία!!!

Σαν να μην έφταναν τα …δεινά με τα όσα συμβαίνουν στην Δημόσια Εκπαίδευση, που οδήγησαν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς στα «κάγκελα», η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, με απόφαση που υπέγραψε, καταργεί Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Νομού…
 Ειδικότερα καταργούνται τα μονοθέσια νηπιαγωγεία σε Παναγίτσα, Γλυκομηλιά, Μαλακάσι, Σκεπάρι, Κλεινό, Πετροχώρι, Δροσερό και Καρυών. Τα μονοθέσια δημοτικά σχολεία Σπαθάδων, Γερακαρίου, Ξηροκάμπου, Κλεινού, Μαλακασίου, Τρυγόνας, Φωτεινού, Μεγάλης Κερασιάς, Εξαλόφου, Νεραϊδοχωρίου, Μεσοχώρας, Μυροφύλλου και το 29ο δημοτικό Τρικάλων.
 Επίσης υποβιβάζονται τα δημοτικά σχολεία του Διάσελου από 2/θ σε μονοθέσιο, Χρυσομηλιάς σε 3/θ, Γοργογυρίου σε 2/θ, Λυγαριάς σε 3θ, Προδρόμου σε 2θ, Πατουλιάς σε 3/θ,Πετρωτού σε 2/θ και Αγ. Βησσαρίωνα σε μονοθέσιο.



Κλείνουν τα ελληνικά σχολεία στην Γερμανία 

Σε αναταραχή βρίσκονται οι ομογενείς της Γερμανίας, μετά την απόφαση της Ελλαδας να αναστείλει – κατά πάσα πιθανότητα του χρόνου – τη λειτουργεία των ελληνικών σχολείων στη χώρα. 
Όπως δήλωσε στο Βήμα 99,5 ένας μαθητής, μετανάστης τρίτης γενιάς, δεν τους έχουν ενημερώσει για το λόγο για το οποίο κλείνουν τα σχολεία.
Ο Δημήτρης ανέφερε ότι μόνο στο Μόναχο υπάρχουν 9 δημοτικά, 2 γυμνάσια και 2 λύκεια, με συνολικούς μαθητές 3.000-4.000. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας Κώστας Δημητρίου, από την πλευρά του, ανέφερε ότι όταν η Φ. Γεννηματά ήταν ακόμα στο υπουργείο Παιδείας πέρασε ένα νόμο στη Βουλή, που προέβλεπε ότι τα ελληνικά σχολεία δεν θα δέχονται άλλους μαθητές, με αποτέλεσμα μετά από δύο-τρία χρόνια να κλείσουν.
Ο ίδιος ανέφερε ότι ήδη έχουν γίνει μεγάλες μειώσεις στο κόστος λειτουργίας των ελληνικών σχολείων στη Γερμανία, προσθέτοντας ότι στην κάλυψη των εξόδων συμμετέχουν και οι γονείς.
Ο κ. Δημητρίου ανέφερε επίσης ότι το ελληνικό κράτος έχει σταματήσει την αποστολή βιβλίων.
 Τι σόϊ …ανάπτυξη είναι αυτή, κ . Βενιζέλου. κ.διαμαντοπουλου !!!!!!!!!....