Ποιος λέει ψέμματα; Διαψεύδει κατηγορηματικά το Βερολίνο


Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, «ειδήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η καγκελάριος πρότεινε στον έλληνα πρόεδρο της δημοκρατίας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι λάθος».
Η ίδια εκπρόσωπος αρνήθηκε να απαντήσει  σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν η κυρία Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε «σκέψεις», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου στον κ. Κάρολο Παπούλια για το θέμα, ή αν έγινε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση γι' αυτό.
Λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τσιόδρας είχε εκδόσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Ανγκελα Μέρκελ είχε μιλήσει για δημοψήφισμα παραμονής ή όχι της Ελλάδας:
«Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δ ημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π. Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ. ΠαπαρήγαΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Ανγκελα Μέρκελ».