Ισπανική πόλη θα παράγει κάνναβη για να ξεχρεώσει

Έναν πρωτότυπο όσο και αμφιλεγόμενο τρόπο για να ξεπληρώσει τα χρέη της βρήκε μια ισπανική πόλη, με τους πολίτες να ψηφίζουν ως την πλέον ιδανική λύση την παραγωγή κάνναβης!
Η Ρασκουέρα έχει οφειλές ύψους 1,52 εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες πρέπει να τακτοποιήσει μέσα σε διάστημα δύο ετών αλλά χρήματα δεν υπάρχουν στα ταμεία της και ούτε τα έσοδα, από τις ήδη υπάρχουσες πηγές, προβλέπεται να.......
συγκεντρώσουν το ποσό αυτό.
Έτσι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να διενεργήσει δημοψήφισμα, ρωτώντας τους κατοίκους αν θα διέθεταν προς ενοικίαση μέρος των χωραφιών τους για την καλλιέργεια κάνναβης.
Το 56,3% του πληθυσμού απάντησε θετικά και το 43,7 αρνητικά, με τον δήμαρχο να προτίθεται να κάνει πράξη το προχωρημένο σχέδιο που έχει εκπονηθεί. Αυτό αφορά την ενοικίαση έκτασης σε μια οργάνωση χρηστών κάνναβης για την καλλιέργεια του ναρκωτικού, η οποία έχει ήδη καταβάλλει το ποσό των 30.000 ευρώ ως προκαταβολή και θα δίνει στη συνέχεια 54.700 ευρώ μηνιαίως ως νοίκι.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπέρνατ Πελίσα, η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα περιορίσει το οργανωμένο έγκλημα και το ξέπλυμα χρήματος, ωστόσο τόσο οι αρχές της Μαδρίτης όσο και της Βαρκελώνης, στην περιφέρεια της οποία ανήκει η Ρασκουέρα, μόνο θετικά δεν την βλέπουν.