Επίθεση δέχθηκε ο Πέτρος Ευθυμίου από μέλη της Χρυσής Αυγής που πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Αμαρουσίου.

Επίθεση δέχθηκε ο Πέτρος Ευθυμίου από μέλη της Χρυσής Αυγής που πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Αμαρουσίου. Χρυσαυγίτες έκαναν διαδήλωση στο Μαρούσι υπέρ του καθεστώτος της 21ης Απριλίου.
Εν συνεχεία, μετέβησαν στην πλατεία όπου είχε προεκλογική συγκέντρωση ο κ. Ευθυμίου. Πέταξαν νερά, καφέδες στους συγκεντρωμένους, φώναξαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών και τραγούδησαν τον Εθνικό Υμνο και αποχώρησαν.
Δήλωση εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, σχετικά με την επίθεση οπαδών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κατά του Πέτρου Ευθυμίου: Σαράντα πέντε χρόνια μετά την επιβολή του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, οπαδοί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ επέλεξαν την 21η Απριλίου προκειμένου να ασκήσουν βία σε εκδήλωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου.
Η θρασύτητα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ενισχύθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί και από τα παχιά λόγια των δυνάμεων της άρνησης. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τα έκτροπα. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών.
Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού. Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί".
 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έγραψε στο Twitter: «50 ένστολοι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στον Πέτρο Ευθυμίου σήμερα στο Μαρούσι.
Πείτε ΟΧΙ στο φασισμό που απειλεί να αλώσει τη Βουλή». Την επίθεση κατά του Π. Ευθυμίου καταδίκασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, ζητώντας να ερευνηθεί το περιστατικό, προκειμένου να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.
«Είναι ημέρα μνήμης μιας μαύρης επετείου. Και, δυστυχώς, κάποιοι θέλησαν να την επαναφέρουν στη μνήμη μας.
Οι κουκουλοφόροι και οι νοσταλγοί του Χίτλερ είναι ντροπή για όλους μας. Είναι στίγμα για τη Δημοκρατία.
Και οι Έλληνες το γνωρίζουν. Θα συντρίψουν τους νοσταλγούς νοσηρών εποχών που οδήγησαν την Πατρίδα μας σε τραγωδίες…», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.
http://www.theinsider.gr