Στην Καρδίτσα συνελήφθη η λογίστρια του Άκη

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί άφωνη - αλλά και, προφανώς, διακατεχόμενη από αίσθημα απόδοσης δικαιοσύνης σε αυτήν την χώρα - τις δραματικές εξελίξεις που ακολουθούν την πρωινή σύλληψη του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία.
Κομβικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται να έχει η λογίστρια του πρώην υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η οποία συνελήφθη σήμερα στην Καρδίτσα ενώ τα ευρήματα των ελεγκτών στου ΣΔΟΕ που συνδέουν τον κ. Τσοχατζόπουλο με τις «ύποπτες» υπεράκτιες εταιρείες και τα ακίνητα μέσω της κυρίας Λαμπροπούλου ενισχύει τις ενδείξεις των μελών της Επιτροπής για ξέπλυμα χρήματος .
Ο άλλοτε πανίσχυρος Άκης έφτασε λίγο πριν τις 18.00 στον Εισαγγελέα, χαμογελαστός, ως συνήθως, και συνοδευόμενους από αστυνομικούς που εργάζονται στη δίωξη κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες.
Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στον ανακριτή Γαβριήλ Μάλλη, ενώ αρκέστηκε να επαναλάβει προς τους δημοσιογράφους ότι "θα τα πούμε μετά".
Ωστόσο κυριολεκτικά συγκλονίζει η αποκάλυψη ότι πλάκες χρυσού - δέκα ή έξι, ανάλογα με τις πληροφορίες - χρυσές λίρες και πολλά βιβλιάρια καταθέσεων εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές σε δύο σπίτια της οικογένειας Τσοχατζόπουλου στο Κολωνάκι και στο Παλαιό Ψυχικό!

Τα σπίτια αυτά φέρονται να βρίσκονται στην ιδιοκτησία της θυγατέρας του πρώην υπουργού κυρίας Αρετής Τσοχατζοπούλου.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί μετά την έκδοση πέντε ενταλμάτων για τη σύλληψη του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων τεσσάρων προσώπων, συγγενών ή και συνεργατών του πρώην υπουργού.

 Μάλιστα, έχουν γίνει έρευνες και στο πολιτικό γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου καθώς και σε γραφεία φίλων του επιχειρηματιών.
 
Η δικογραφία για την υπόθεση αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αντληθεί στοιχεία σε βάρος του πρώην υπουργού απ' όλες τις δικογραφίες για τις οποίες ελέγχεται.
Η δίωξη για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει ασκηθεί σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου εδώ και 15 μέρες. Το βασικό αδίκημα για το οποίο διώκεται ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι η δωροδοκία. Στο ερώτημα γιατί εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψη του κ. Τσοχατζόπουλου, η απάντηση που δίνουν δικαστικοί με γνώση της υπόθεσης είναι ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί σε βάρος του πρώην υπουργού είναι πάρα πολύ σοβαρά.
Επιπλέον, ο κ. Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ως ύποπτος φυγής.

 Η έρευνα των δικαστικών αρχών αφορούσε στον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού. Την υπόθεση ερεύνησε και το ΣΔΟΕ. Τα βασικά "ενοχοποιητικά" στοιχεία σε βάρος του πρώην υπουργού αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα την χρονική περίοδο που ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και στοιχεία από την έρευνα της γερμανικής δικαιοσύνης.
Η έρευνα αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου, ακινητών αλλά επίσης κινητών και βεβαίως της οικίας του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
 
Στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από 10 άτομα. Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι οι έφοδοι που γίνονται από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης θα συνεχιστούν σε όλους τους χώρους που εμπλέκονται οι κατηγορούμενοι.
 
"Δεν έχουμε πού να βάλουμε τα χαρτιά που βρίσκουμε", είναι η έκφραση εισαγγελικού λειτουργού με εικόνα των εφόδων που πραγματοποιούνται από το πρωί σε σπίτια και γραφεία σε περιοχές της Αθήνας.
Σημειώνεται ότι για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τη λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η οποία συνελήφθη στην Καρδίτσα, καθώς και για τον επιχειρηματία Αστέριο Οικονομίδη διευθύνων σύμβουλος της Άκρον Κατασκευαστικής. Ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει εντοπιστεί ακόμα από τις Αρχές.....http://thessalianews.gr