Σχόλιο: αν επιμείνουν οι πατατοπαραγωγοί, θα είμαστε όλοι ηττημένοι….

Οι πατατοπαραγωγοί του Νευροκοπίου αντιμετωπίστηκαν από τους χονδρέμπορους και τους ενδιάμεσους «δορυφόρους» τους, ως αγρότες ενός κατώτερου Θεού. Απαξιώθηκαν, υποτιμήθηκαν και είδαν το μόχθο τους να «δίνει» πλούτο στους όποιους μεσάζοντες.
 Στο κομβικό σημείο της περισυλλογής τους και των διλημμάτων τους, αν αξίζει πια να καλλιεργούν τη γη τους, εμφανίστηκαν προσπάθειες ενθάρρυνσης μορφών συλλογικής οικονομικής δράσης με πρωτοστάτες, ομάδες εθελοντικών πρωτοβουλιών και Δήμους της χώρας με το Δήμο Παλλήνης από πλευράς χρόνου, να πρωτοπορεί στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Ο πατατοπαραγωγός που έφερε στην Παλλήνη 75 τόνους πατάτας και τις διέθεσε το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 σε περίπου 2.000 δημότες και κατοίκους του Δήμου Παλλήνης αντί 0,28 λεπτών το κιλό, δέχθηκε την μήνη των συναδέλφων του στο Νευροκόπι, γιατί πούλησε με 0,28 και όχι με 0,33 λεπτά, «αφού η ζήτηση της πατάτας μας είναι μεγάλη και είναι η ώρα να τα πιάσουμε….»
 Ο πατατοπαραγωγός αντέτεινε το επιχείρημα, ότι "όταν επικοινώνησαν μαζί μου από το Δήμο της Παλλήνης, δίναμε την παραγωγή μας στο εμπόριο με 0,10 και 0,15 λεπτά, πόσο παραπάνω από τα 0,28 λεπτά μπορούσα να τους τη δώσω….;"
 Προφανώς δεν τους έπεισε.. Τον έπεισαν όμως οι συνάδελφοί του. Και αντί των 100 συμφωνηθέντων τόνων, του .... επέτρεψαν να μεταφέρει στην Παλλήνη 75 τόνους! Τόσο καλά... Και ήδη, όπως πληροφορούμαστε, μπαίνουν στον ….ολισθηρό το δρόμο και αξιοποιώντας την εξελισσόμενη από τους Δήμους ζήτηση, αρχίζουν και αυξάνουν την ανά κιλό τιμή σε 0,38 και 0,40 λεπτά. Αν επιμείνουν, θα χάσουν και όχι μόνο.
 Θα μείνουν μόνοι και χωρίς εμάς...... Θα απαξιώσουν (με τον τρόπο που απαξιώθηκαν οι ίδιοι από τους χονδρεμπόρους τους) μία σχέση υγιούς συναλλακτικότητας με τους απλούς πολίτες, δηλαδή τους ανθρώπους της «καθημερινότητας»,
θα «πνίξουν» το ….όνειρο πριν ξημερώσει και θα συμβάλλουν αθέλητα στην εδραίωση της παραδοχής, ότι τίποτε σ΄αυτόν τόπο δεν μπορεί ν΄αλλάξει, τίποτε δεν μπορεί ν΄ανθίσει και πως ζούμε για τα καλά σε μία εποχή που καταστρέφει την ελπίδα….Κυριακή 11 Μαρτίου, 2012, ώρα 21:59 http://neologosattikis.gr