Καρδίτσα....Ανήλικοι έκλεβαν εκκλησίες, χαλκό και πρόβατα!



Μικροί αλλά «θαυματουργοί» ήταν οι δυο πιτσιρικάδες που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στην Καρδίτσα τη στιγμή που έκλεβαν ένα αεροβόλο, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι και ένα φακό από μια αποθήκη! Εδώ και ενάμισι μήνα, είχαν ρημάξει τις εκκλησίες, τα ποιμνιοστάσια και τα μαγαζιά της ευρύτερης περιοχής!
Οι δύο ανήλικοι ηλικίας 14 χρόνων είχαν άλλους τέσσερις συνεργούς που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη. Μαζί διέρρηξαν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Καρδίτσα χωρίς να καταφέρουν να ανοίξουν το παγκάρι, ενώ έκλεψαν έξη ΙΧ και επτά φορτηγά από διάφορες περιοχές τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Η προανάκριση διαλεύκανε τρεις κλοπές στην Ιτέα: σε ένα κρεοπωλείο από το οποίο έκλεψαν 15 κιλά κρέατος και 30 ευρώ, σε ένα βουλκανιζατέρ από το οποίο πήραν 300 ευρώ και σε ένα μίνι μάρκετ απ’ όπου άρπαξαν 50 ευρώ και τηλεκάρτες αξίας 100 ευρώ. Στην Πασχαλίτσα Καρδίτσας διέρρηξαν μια αποθήκη και έκλεψαν καλώδια χαλκού άγνωστης αξίας, ενώ «χτύπησαν» και δυο ποιμνιοστάσια στο Αρτεσιανό και το Μακρυχώρι Καρδίτσας από τα οποία έκλεψαν 21 πρόβατα που στη συνέχεια… πούλησαν!
Οι δυο ανήλικοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους, αλλά και των γονέων τους σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.