Έπαιζαν τον "παπά" με ανύποπτα θύματα


Εννια μελή σπείρα εξαρθρώθηκε στη Λάρισα την Τετάρτη αφού έπαιζε τον "παπά" με ανύποπτα θύματα και τους αποσπούσε σημαντικά ποσά.
Από τα εννιά μέλη της σπείρας επτά συνελήφθησαν (57, 34, 41, 55, 37, 29, 19 ετών αντίστοιχα), για κλοπή και απάτη, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους. Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 34χρονος δράστης προφασιζόμενος "γνωριμία" του με τον 81χρονο παθόντα, τον οδήγησε σε σημείο όπου ανέμεναν οι άλλοι οκτώ συνεργοί του, οι οποίοι προσποιούνταν τους διοργανωτές και τους παίκτες-πελάτες στη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου ¨παπάς¨.
 Στη συνέχεια, αφού έπεισαν τον 81χρονο να συμμετάσχει στο εν λόγω παιχνίδι, κατάφεραν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ. Έγιναν όμως αντιληπτοί από αστυνομικούς και συνελήφθησαν οι επτά εξ αυτών ενώ οι άλλοι δύο τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την 24 Ιανουαρίου 2012 οι συλληφθέντες με τη μέθοδο της απασχόλησης και προσποιούμενοι τη διενέργεια του ιδίου τυχερού παιγνίου αφαίρεσαν από 64χρονο παθόντα το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.
 Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: • το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ το οποίο αποδόθηκε στον 81χρονο παθόντα, • οκτώ κινητά τηλέφωνα, • το χρηματικό ποσό των 507 ευρώ καθώς και • το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με το οποίο δράστες προσήλθαν από πόλη Σερρών στη Λάρισα για εν λόγω εγκληματική τους δράση.
http://www.karditsalive.net