Από λεπτό σε λεπτό η παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου.


«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα παραιτηθεί σήμερα», δήλωσαν πηγές προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ, στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.
Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας: «Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται έπειτα από τις πιέσεις του ηγέτη της αντιπολίτευσης για παραίτηση του πρωθυπουργού, προκειμένου να σωθεί η οικονομία. Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά όχι πριν παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου».
Μπαράζ συσκέψεων και επαφών στο ΠΑΣΟΚ
Δίνουν και παίρνουν οι συσκέψεις και επαφές στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, με φόντο τη δημιουργία ενός νέου κυβερνητικού σχήματος.
Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία, μεταξύ άλλων, με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος συναντήθηκε πριν την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου με τον αντιπρόεδρο και υπ. Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με την ονοματολογία για τον νέο πρωθυπουργό να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία σύσκεψη στη Λεωφόρο Συγγρού υπό τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά. Στη σύσκεψη μετέχουν οι δύο αντιπρόεδροι Αβραμόπουλος και Δήμας καθώς και στελέχη όπως οι κ.κ. Αρβανιτόπουλος, Μιχελάκης, Μπούρας και Λαζαρίδης.
Παπουτσής: Περίμενα από τον Α. Σαμαρά ισχυρότερα αντανακλαστικά υπευθυνότητας
Καθαρή, έντιμη και με πλήρη αίσθηση ευθύνης χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Παπανδρέου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής προσερχόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα απαράδεκτο το να ζητείται η παραίτηση που πρωθυπουργού.
Ο κ. Παπουτσής είπε ότι θα περίμενε από τον κ. Σαμαρά ισχυρότερα αντανακλαστικά υπευθυνότητας και περισσότερο σεβασμό στους θεσμούς. Επίσης ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.http://www.hbnews.gr/permalink/121010.html