Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη

Μια γιορτή γεύσεων ξεκινά από την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, και για ένα μήνα, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του κεντρικού δήμου, θέτοντας τις βάσεις για την ανάδειξη ενός νέου ετήσιου θεσμού για την πόλη.
<<Η Θεσσαλονίκη έχει ωραία κουζίνα και θα πρέπει αυτό να το κάνουμε ευρέως γνωστό. Το φαγητό πέρα από εργαλείο για να ζούμε είναι και ένα εργαλείο για να περνάμε καλά. Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδειχτεί ο πολιτισμός του τραπεζιού και η δυνατότητα προώθησης των τοπικών προϊόντων>>, δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.
Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει το τριήμερο, 4,5 και 6 Νοεμβρίου, στην αποθήκη 13 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου εννέα νέοι σεφ θα πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο <<μαγειρικό πάρτι>> και θα φέρουν το κοινό πιο κοντά στα εδέσματα από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, όπως ο Λίβανος, η Ιταλία, η Ισπανία, η Παλαιστίνη, το Κόσσοβο και ο 'Αγιος Μαρίνος.
Στον ίδιο χώρο, στις 12 και 13 Νοεμβρίου, θα γίνει έκθεση τοπικών προϊόντων με τίτλο <<Γευστικές αναζητήσεις>>, ενώ στις 18, 19 και 20 του μηνός, την τιμητική τους θα έχουν τα φημισμένα κρητικά προϊόντα. Για τις 20 Νοεμβρίου έχει επίσης προγραμματιστεί μια μεγάλη γιορτή με τίτλο <<Τα παιδιά στην κουζίνα>> και στόχο την γνωριμία των παιδιών με τη γαστρονομία. Οι μικροί μάγειρες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αρώματα και γεύσεις μέσα από εργαστήρια και δράσεις.
Στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας θα συμμετέχουν και οι χώροι εστίασης της Θεσσαλονίκης και έτσι κάθε Τρίτη του Νοέμβρη, θα υπάρχουν σε εστιατόρια και καφέ προτεινόμενα μενού με 10 ευρώ, που θα δίνουν την ευκαιρία για γευστικές δοκιμές και πρωτότυπα δείπνα.
Η αυλαία θα πέσει στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, με την έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων <<Χάρτης των γεύσεων>>, που τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται στην αποθήκη Γ' στο λιμάνι..http://www.amna.gr/articleview.php?id=4814

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ |

 Αίτηση Συνδρομητή