Γλύκισμα… τυρογάλου Διάσημο σε όλο το διαδίκτυο το κέικ του Κουρέτα.

Διάσημο σε όλο το διαδίκτυο το κέικ του Κουρέτα χάριν σε ένα αφιέρωμα της εφημερίδας Έθνος. Ο γνωστός πανεπιστημιακός και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, εξήγησε πως έφτασε να παρασκευάσει κέϊκ από τυρόγαλο:
«Στο εργαστήριο ανακαλύψαμε μια διαδικασία επεξεργασίας του τυρογάλακτος που απομονώνει την πρωτεΐνη και αυτό που απομένει είναι απλό νερό, απαλλαγμένο από ρυπαντικό φορτίο.
Αναμειγνύοντας πρωτεΐνη (σ.σ. σε σκόνη) με ένα μείγμα πολυμερισμένων και ελεύθερων σακχάρων και προσθέτοντας κάποια αρωματικά στοιχεία παρασκευάστηκε το πρωτοποριακό ενεργειακό κέικ».
Το Feed Back, όπως ονομάζεται, μοιάζει με κοινό κέικ και έχει βάρος μόλις 80 γραμμάρια, αρκεί όμως για να συντηρήσει τον ανθρώπινο οργανισμό για ένα 24ωρο, καθώς περιέχει τις θερμίδες και τις πρωτεΐνες ενός πλήρους γεύματος…
Μάλιστα από την αρχή του χρόνου, σε συνεργασία με τους Μύλους Καπλανίδη, το Feed Back διατίθεται σε ινστιτούτα διατροφής, αθλητικούς χώρους, καταστήματα πώλησης βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, ενώ ήδη ξεκίνησε η εξαγωγή του…