Έφτασε στο δωμάτιο με τον θησαυρό του Αλή Πασά το τρυπάνι


Πριν από λίγο τελείωσαν οι εργασίες της διάνοιξης του φρεατίου από το μεγάλο γεωτρύπανο και όπως δήλωσε στο trikalaola.gr ο υπεύθυνος των ανασκαφών κ.Βαγγέλης Δήμας, το τρυπάνι έφτασε στο πρώτο δωμάτιο, όπου βρίσκεται μέρος του θησαυρού του Αλή Πασά. Αυτή την ώρα το...
γεωτρύπανο αποχωρεί από το σημείο των ανασκαφών και πάνω από το φρεάτιο που έγινε η διάνοιξη, έχει πέσει μεταλλικός σωλήνας με τάπα.
Click to open image!Click to open image!Από αύριο αρχίζει η δεύτερη φάση των ανασκαφών, όπου θα γίνει εγκατάσταση μεγάλων κοντέινερ, όπου θα εξυπηρετούν το ανεβοκατέβασμα των εργατών που θα καθαρίσουν το δωμάτιο και στην τελική θα ανεβάσουν τον θησαυρό στην επιφάνια.
Οι συμπληρωματικές εργασίες μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν επιπλέων, δωμάτια των εργατών, δωμάτια για την φύλαξη του χώρου επί 24ώρου βάσεως από της ΕΛΑΣ ή και από τον στρατό ακόμη αν χρειαστεί, ηλεκτροφωτισμό, περίφραξη κ.α.
Μόνο που ο χρυσοθήρας θα πρέπει να κάνει γρήγορα να φέρει τον θησαυρό στην επιφάνεια, πριν η Ελλάδα πάει για πτώχευση…http://www.trikalaola.gr