Oσοι θέλουν να χάσουν τα περιττά τους κιλά, ίσως πρέπει να εντάξουν τα μούρα στη διατροφή τους, καθώς μειώνουν τον αριθμό των λιπωδών κυττάρων στο σώμα έως 73%!
Τα φρούτα εμποδίζουν επίσης τη δημιουργία νέων λιπωδών κυττάρων, γεγονός που τα καθιστά ακόμα πιο ισχυρό όπλο στη μάχη εναντίον της παχυσαρκίας.
Τα μούρα, που ήδη θεωρούνται «υπερόπλο» στην μάχη εναντίον της καρδιοπάθειας και του τύπου 2 διαβήτη, περιέχουν υψηλά επίπεδα πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες είναι ομάδες χημικών ουσιών που παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία.
Πειράματα που διεξήγαγαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Woman’s του Τέξας έδειξαν πως ο αριθμός των λιπωδών κυττάρων μειώνεται από 27% έως 73%,αναλόγως με την ποσότητα των πολυφαινολών από μούρα που χρησιμοποιείται.
Όπως εξήγησαν στο Συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Αμερικανική Εταιρεία Διατροφής (ASN), χρησιμοποίησαν ιστούς από ποντίκια για να εξετάσουν την επίδραση των πολυφαινολών από μούρα στην ανάπτυξη των λιπωδών κυττάρων και την λιπόλυση (είναι η διάσπαση του λιπώδους ιστού στο σώμα).
Οι ερευνητές καλλιέργησαν τα ιστικά δείγματα και τα εξέθεσαν σε τρεις διαφορετικές δόσεις πολυφαινολών από μούρα, αποκομίζοντας τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που προαναφέρθηκαν.
Επόμενο βήμα της έρευνάς τους είναι να βρουν ποια είναι η κατάλληλη και ασφαλής δόση πολυφαινολών για τους ανθρώπους.
http://www.agronews.gr/content/view/66430/200/lang,el/
Τα φρούτα εμποδίζουν επίσης τη δημιουργία νέων λιπωδών κυττάρων, γεγονός που τα καθιστά ακόμα πιο ισχυρό όπλο στη μάχη εναντίον της παχυσαρκίας.
Τα μούρα, που ήδη θεωρούνται «υπερόπλο» στην μάχη εναντίον της καρδιοπάθειας και του τύπου 2 διαβήτη, περιέχουν υψηλά επίπεδα πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες είναι ομάδες χημικών ουσιών που παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία.
Πειράματα που διεξήγαγαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Woman’s του Τέξας έδειξαν πως ο αριθμός των λιπωδών κυττάρων μειώνεται από 27% έως 73%,αναλόγως με την ποσότητα των πολυφαινολών από μούρα που χρησιμοποιείται.
Όπως εξήγησαν στο Συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Αμερικανική Εταιρεία Διατροφής (ASN), χρησιμοποίησαν ιστούς από ποντίκια για να εξετάσουν την επίδραση των πολυφαινολών από μούρα στην ανάπτυξη των λιπωδών κυττάρων και την λιπόλυση (είναι η διάσπαση του λιπώδους ιστού στο σώμα).
Οι ερευνητές καλλιέργησαν τα ιστικά δείγματα και τα εξέθεσαν σε τρεις διαφορετικές δόσεις πολυφαινολών από μούρα, αποκομίζοντας τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που προαναφέρθηκαν.
Επόμενο βήμα της έρευνάς τους είναι να βρουν ποια είναι η κατάλληλη και ασφαλής δόση πολυφαινολών για τους ανθρώπους.
http://www.agronews.gr/content/view/66430/200/lang,el/