Καταπολεμούν την πορνεία...κόβοντας δέντρα! Μια...πρωτότυπη μέθοδο, αποφάσισαν να ακολουθήσουν οι αστυνομικές αρχές στην Ιταλία,

Μια...πρωτότυπη μέθοδο, αποφάσισαν να ακολουθήσουν οι αστυνομικές αρχές στην Ιταλία, προκειμένου να καταπολεμήσουν την πορνεία, κόβοντας δέντρα!
Με αυτόν τον τρόπο, έχουν προκαλέσει την οργή των περιβαλλοντικών οργανώσεων, των οποίων η αντίδραση υπήρξε έντονη και άμεση.
Να διευκρινιστεί, ότι εδώ και πολλές δεκαετίες, η λεωφόρος Μπονίφικα ντελ Τρόντο, που εκτείνεται σε περίπου 17 χιλιόμετρα, από τις ακτές της Αδριατικής, και κατά μήκος του ποταμού Τρόντο, έχει γίνει συνώνυμη με την πορνεία.
Η αστυνόμευση της περιοχής, αποτελεί πρόκληση για τις τοπικές αρχές και τους πολιτικούς της περιοχής, ενώ η εγκατάσταση καμερών, οι έφοδοι, οι 24ωρες περιπολίες και τα βαριά πρόστιμα ουδέποτε έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Έτσι, ο επικεφαλής του τομέα δημοσίων έργων της περιφερειακής κυβέρνησης, Άντζελο Ντι Πάολοανακοίνωσε ότι έφθασε η ώρα για δραστικά μέτρα.
Σύμφωνα με αυτόν, η μόνη λύση, που απομένει πλέον είναι η κοπή όλων των δέντρων και η απομάκρυνση κάθε είδους βλάστησης ''περιμετρικά και κατά μήκος των όχθων'' του ποταμού Τρόντο!
Όπως είπε μάλιστα, ο αξιωματούχος, εξασφάλισε ήδη, τη συγκατάθεση όλων των εκπροσώπων της περιφέρειας και του δήμου.
Οι τοπικές αρχές ''οφείλουν να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την επιβολή του νόμου και της τάξης'', δήλωσε ο Ντι Πάολο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του WWF, μια τέτοια κίνηση, θα είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή 280 στρεμμάτων, ζωτικής για τα τοπικά οικοσυστήματα, δασικής έκτασης.
Οι αρχές, κατά τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, δεν έλαβαν καν υπόψη το γεγονός ότι αυτά τα δένδρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ''μεταξύ άλλων έχουν απορροφήσει χιλιάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα προσφέροντας στον άνθρωπο πολύτιμο οξυγόνο'', ενώ παράλληλα εμποδίζουν τα παρασιτοκτόνα και άλλα χημικά να φθάσουν στον ποταμό Τρόντο.