Ημερίδα στην Αθήνα για τον υδάτινο πλούτο της Θεσσαλίας


Ημερίδα με τίτλο “Η Θεσσαλία και ο υδάτινος πλούτος της. Οι νέες προκλήσεις στην γεωργία και στην υδροηλεκτρική ενέργεια, η νέα λίμνη Κάρλα” διοργανώνει η Εταιρία Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) στην ΑΘΗΝΑ, την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ), ΝΙΚΗΣ 4, 1ος όρ.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, έχει ως εξής:
17.30 – 18.00: Προσέλευση
18.00 – 18.10: Χαιρετισμοί
18.10 – 18:30: Εισήγηση με θέμα: «Καλωσορίζοντας τη νέα λίμνη Κάρλα : Επαληθεύονται οι προσδοκίες μας;», από την Ιφιγένεια Κάγκαλου, καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή Δ.Π. Θράκης, και Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου – Κεφαλοβρύσου – Βελεστίνου
18.30 – 18.50: Εισήγηση με θέμα: « Η Θεσσαλία μπροστά σε νέες προκλήσεις: Διαχείριση Υδάτων για οικολογική αναβάθμιση και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα», από τον Θεοφάνη Γέμτο, Γεωπόνο, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Τάσο Μπαρμπούτη, Μηχανικό, μέλος ΔΣ ΕΘΕΜ.
18.50 – 19.10 μ.μ. : Εισήγηση με θέμα: «Η τραγωδία της Υδροηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα της κρίσης», με τον Δημήτρη Κουτσογιάννη, καθηγητή, πρώην κοσμήτορα της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, ΕΜΠ και τον Νίκο Μαμάση, αναπληρωτή καθηγητή  τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ.
Παρεμβάσεις:
– «Σύνοψη της σημερινής νομικής κατάστασης των έργων του Αχελώου», από την Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου, στη Νομική Σχολή Αθηνών.
– « Η ανάπτυξη των υπογείων υδάτων και το γενικότερο υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας», από τον Άγγελο Ζαχαρόπουλο, Επίτιμος Διευθυντής Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τ. Γενικός Διευθυντής Εγγείων Βελτιώσεων και Σχέσεων Ελλάδας – ΕΟΚ του Υπουργείου Γεωργίας
Μετά τις εισηγήσεις και τις παρεμβάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.
http://www.thessaliaeconomy.gr