Ξεκινά η κατασκευή των κυκλικών κόμβων στα Τρίκαλα που θα κάνουν γρήγορη και ασφαλή την διέλευση


Ξεκινά η κατασκευή δέκα κυκλικών κόμβων σε υφιστάμενες διασταυρώσεις εθνικών και επαρχιακών οδών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διευκολύνοντας την κυκλοφορία στα σημεία αυτά, με παράλληλη μείωση της αναμονής των οδηγών λόγω  των φωτεινών σηματοδοτών.
Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε  την σύμβαση κατασκευής του έργου: «Κατασκευή κυκλικών κόμβων σε υφιστάμενες διασταυρώσεις του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Τρικάλων και στις εισόδους της πόλης των Τρικάλων», προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Τρικάλων.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ασφαλέστερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και την μεταφορά των εμπορευμάτων. Η κατασκευή των κόμβων αυτών κρίθηκε απαραίτητη λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου και της αναμονής των οχημάτων στα υφιστάμενα φανάρια. Με τους κυκλικούς κόμβους, εξυπηρετείται καλύτερα η κυκλοφορία και μειώνεται η πιθανότητα των ατυχημάτων. Είναι ακόμα ένα έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ρίχνει χρήμα στην τοπική οικονομία και δημιουργεί θέσεις εργασίας».
Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με την τροποποίηση υφισταμένων διασταυρώσεων σε κυκλικούς κόμβους, ήτοι προβλέπονται επεμβάσεις στις διασταυρώσεις:
1) Εθνική οδός Τρικάλων – Λάρισας με οδούς προς Τρίκαλα, Πύλη και Μεγαλοχώρι (περιοχή Μεγαλοχωρίου),
2) Περιφερειακή οδός προς Εθνικές οδούς Τρικάλων – Καρδίτσας και Τρικάλων – Λάρισας  με οδούς προς Τρίκαλα και Ριζαριό, (περιοχή Ριζαριού),
3) Εθνική οδός Τρικάλων – Καρδίτσας με περιφερειακή οδό προς Εθνική οδό  Τρικάλων – Λάρισας  και με οδούς προς Τρίκαλα και Πύλη (είσοδος πόλης Τρικάλων),
4) Εθνική οδός Τρικάλων – Πύλης με περιφερειακές οδούς προς διασταυρώσεις Καλαμπάκας και Καρδίτσας (περιοχή μύλου «Τσαγκάδα»)
5) Περιφερειακή οδός από διασταύρωση Εθνικής οδού Τρικάλων – Καρδίτσας προς Πύλη με διασταύρωση με οδούς προς Τρίκαλα και Μεγάλα Καλύβια (κόμβος Μεγάλων Καλυβίων)
6) Διασταύρωση Εθνικής οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων με  τοπικές οδούς στην είσοδο Μαλακασίου
7) Διασταύρωση επαρχιακής οδού Βαλτινού – Δενδροχωρίου με οδό προς Διαλεχτό και λοιπές τοπικές οδούς
8) Διασταύρωση οδού από Εθνική οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας προς Σαρακίνα με οδό προς Περιστέρα και λοιπές τοπικές οδούς,
9) Διασταύρωση παλαιάς Εθνικής Οδού Τρικάλων – Λάρισας με οδό εισόδου από νέα Εθνική οδό Τρικάλων– Λάρισας προς Φαρκαδόνα,
10) Διασταύρωση νέας γέφυρας στην είσοδο του Δ.Δ. Θεόπετρας με τοπικές οδούς.
Με την παρούσα εργολαβία προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και  ασφάλειας, εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.
http://www.trikalaidees.gr