Παιδικές χαρές και δημοτικές βρύσες στο χωριό του Γριζάνου προκάλεσαν έντονες εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας


Ζητήματα που αφορούν το δημοτικό διαμέρισμα του Γριζάνου ήρθε να καταθέσει ο δηματικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Θανάσης Παπαδημήτριου.
Μεταξύ αυτών οι παιδικές χαρές που εκλείπουν από το χωριό και δεν μπορούν να χαρούν το παιχνίδι τα παιδιά, όπως και η λειτουργία των βρυσών που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του χωριού. 
Ειδικά το δεύτερο θέμα, που κατατέθηκε με τη μορφή ερώτησης προκάλεσε εντάσεις, με βολές και άσεμνες εκφράσεις εντός και εκτός αιθούσης του δημοτικού συμβουλίου με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Ζαφείρη και Παπαγεωργίου που καταφέρθηκαν εναντίον του κ. Γιάννη Αναγνώστου, αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΦ, σε μικρότερο ύφος και τόνο από τον κ. Κώστα Κοκινίδη που εκτόξευσε τα βέλη εναντίον του ίδιου συμβούλου.
Το θέμα της λειτουργίας μέρος των δημοτικών βρυσών βρήκε αντίθετο τον κ. Αναγνώστου, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για λειτουργία στις δημόσιες βρύσες, ειδικά στην παρούσα φάση, όταν υπάρχουν ελλείψεις σε νερό. 
Τόνισε ότι κάποιες από τις βρύσες που λειτουργούσαν παλιότερα χρησιμοποιούνταν όχι για να πίνουν νερό οι πολίτες και τα παιδιά, αλλά για να πλένονται αυτοκίνητα.
Αναφορικά με το θέμα των παιδικών χαρών ο κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε τα παράπονα που δέχεται από γονείς και επισκέπτες του χωριού, για την ανυπαρξία παιδικών χαρών στο χωριό. τον επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και ο κ. Κοκκινίδης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά «έρχονται και μας ρωτάνε και μας πυροβολούν γιατί το χωριό δεν έχει παιδικές χαρές και άλλα έχουν. 
Το περασμένο Σάββατο η πλατεία του Γριζάνου είχε περισσότερα από 100 παιδάκια και δεν είχαν παιδική χαρά να παίξουν, όταν άλλα χωριά έχουν», τόνισε ο κ. Κοκκινίδης.
Η απάντηση του δημάρχου προς τους συμβούλους ήταν ότι ο Δήμος βρίσκεται εν αναμονή της έναρξης του προγράμματος για την κατασκευή 17 παιδικών χαρών προϋπολογισμού 213.000 ευρώ. 
Το έργο θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα χωριά ενώ σήμερα σε όλο το Δήμο λειτουργούν 3 παιδικές χαρές σε Φαρκαδόνα, Οιχαλία και Πετρωτό.
http://krinitrikalon.gr