Ποινή φυλάκισης 4 ετών στο ζεύγος Παπαντωνίου για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες,Χέστηκε η φοράδα στο Γενί τζαμί ,Άρε αθάνατο ΠΑΣΟΚ.!!!


Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο στον πρώην υπουργό, Γιάννο Παπαντωνίου, και τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, σχετικά με την υπόθεση υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».
Η ποινή των τεσσάρων ετών είναι η ίδια όπως και η πρωτόδικη που είχε επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο στο ζευγάρι. Το Πενταμελές Εφετείο όρισε, όπως και πρωτόδικα, την τιμή εξαγοράς της ποινής στα 10 ευρώ ημερησίως, ενώ επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, όπως και πρωτοδίκως. Βάσει της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου, συνολικά, το ζευγάρι θα πρέπει να καταβάλλει ποσού που υπολογίζεται σε περίπου 100.000 ευρώ για να μείνει εκτός φυλακής.
Το δικαστήριο αποφάσισε, επιπλέον ,τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του ζευγαριού, συγκεκριμένα την επικαρπία του σπιτιού της Κηφισιάς που ανήκει στον γιο τους.
Το ζευγάρι κατηγορείται πως δεν συμπεριέλαβε στη δήλωση πόθεν έσχες τη κατάθεση των €1.311.000 της Σταυρούλας Κουράκου στην Ελβετία, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.  Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου αρνήθηκαν ότι είχαν δόλο να αποκρύψουν την πραγματική περιουσιακή τους κατάσταση.
Στην κατάθεσή του ο πρώην ελεγκτής του ΣΔΟΕ, Στυλιανός Παπαδάκης, ανέφερε πως όλες οι κινήσεις του ζευγαριού από το 2000 μέχρι το 2010 που αφορούν την επίμαχη κατάθεση αποδεικνύουν ότι  υπήρξε μεθόδευση.
Την ενοχή του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας η οποία στην αγόρευσή της τόνισε: «Δεν αποδείχθηκε η πηγή των χρημάτων η οποία και αγνοείται. Ήταν σύζυγοι που συμβιώνουν, ουδείς λόγος υπήρχε να αποκρύψει η κυρία Κουράκου την ύπαρξη του trust από τον σύζυγο της. Εφόσον προέρχονταν από τον πρώην σύζυγο γιατί να μην γνωρίζει την ύπαρξη αυτή του ποσού ο πρώτος κατηγορούμενος. Αυτός που μεσολάβησε για κατάθεση ήταν φίλος του δεύτερου κατηγορούμενου. Δεν ήξεραν ότι έπρεπε να το δηλώσουν. Οποιοδήποτε πολίτης θα ρωτούσε εκατό φορές νομικούς για το εάν έπρεπε να το δηλώσει. Να κηρυχθούν ένοχοι αμφότεροι οι κατηγορούμενοι».