Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος στη Στοκχόλμη - Τουλάχιστον δύο οι νεκροί

Συναγερμός έχει σημάνει στην Στοκχόλμη, καθώς φορτηγό έπεσε επάνω σε ανθρώπους σε δρόμο στο κέντρο της πόλης, λίγο μετά τις 16:00 ώρα Ελλάδος.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως υπάρχουν δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες.
«Ένα όχημα τραυμάτισε ανθρώπους στο Ντοτνινγκάταν», ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Τουβέ Χεγκ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Το συμβάν, για το οποίο η αστυνομία δεν έχει περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν, έγινε μπροστά σε ένα πολυκατάστημα, στη διασταύρωση μιας λεωφόρου και του πιο πολυσύχναστου πεζόδρομου της σουηδικής πρωτεύουσας.
Υπάρχουν φόβοι ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.
Ο Πρωθυπουργός μάλιστα της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, δήλωσε σοκαρισμένος: «Η Σουηδία δέχτηκε επίθεση, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση».
Ο Λεβέν μεταβαίνει αυτή την ώρα στην πρωτεύουσα της χώρας, καθώς απουσίαζε σε ταξίδι.
Σύμφωνα με μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, η επίθεση προκάλεσε προβλήματα στις μετακινήσεις με το μετρό, αφού έγινε πάνω από τον σταθμό T-Centralen, από τον οποίο περνούν όλες οι γραμμές της Στοκχόλμης.
Όπως αναφέρει δημοσιογράφος της εφημερίδας Expressen, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, οι αστυνομικοί προειδοποιούσαν τον κόσμο λέγοντας: «παρατήστε ό,τι κρατάτε και τρέξτε».
Νωρίτερα, έγινε λόγος για πυροβολισμούς, κάτι όμως που η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει.
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης έχει εξαπολύσει η σουηδική αστυνομία, ενώ λέγεται ότι το φορτηγό είχε κλαπεί νωρίτερα σήμερα.
Την ίδια στιγμή, τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια σοκαριστική φωτογραφία από το σημείο της επίθεσης. Στη φωτογραφία που πολύ πιθανόν να προέρχεται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης φαίνονται αίματα στο δρόμο. Ενώ πολύ πιθανόν κάτω από τα κίτρινα αδιάβροχα να υπάρχουν οι σοροί των νεκρών, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται μέχρι αυτή τη στιγμή από τα ΜΜΕ.
http://www.enikos.gr/