Ηλεκτρονικός Ιατρικός Φάκελος

O Δήμος Φαρκαδόνας, μέλος του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και στο πλαίσιο της ενημέρωσης, φιλοξενεί στον επίσημο διαδικτυακό του τόπο www.farkadona.gr και γνωστοποιεί στους δημότες έναν ακόμη χρήσιμο υπερσύνδεσμο (banner). Πρόκειται για τον σύνδεσμο παραπομπής στην αναβαθμισμένη υπηρεσία της ΠΥΛΗΣ Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Patient Link.
 
Το Patient Link είναι ένα σύνολο υπηρεσιών για την διαμόρφωση και οργάνωση ενός ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου για κάθε χρήστη / ασθενή, στον οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση τόσο ο ίδιος όσο και ο προσωπικός του ιατρός, σε 24ωρη βάση 7 ημέρες την εβδομάδα, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μέσω διαδικτύου.
Πλέον οι δημότες θα μπορούν να αποκτήσουν, τον δικό τους προσωπικό Ηλεκτρονικό Ιατρικό Φάκελο (Η.Ι.Φ.) που θα έχουν άμεσα στην διάθεση τους κάθε στιγμή και όπως πάντα με πλήρη ασφάλεια αποθήκευσης των δεδομένων και ελέγχου πρόσβασης. Επιπλέον, με τη σύμφωνη γνώμη του δημότη, οι ιατροί και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας θα έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης ιατρικών δεδομένων και επισύναψης αρχείων σε μορφή pdf στον Η.Ι.Φ.
 
Η διαδικασία εγγραφής των δημοτών στην νέα υπηρεσία αυτοματοποιείται πλήρως χωρίς να απαιτείται η διαμεσολάβηση του Δήμου Φαρκαδόνας, ο οποίος όμως θα έχει συνεχή online πληροφόρηση σχετικά με την συμμετοχή των δημοτών του στο πρόγραμμα. Οι δημότες θα μπορούν να εγγράφονται μόνοι τους στο πρόγραμμα ώστε να λαμβάνουν αυτόματα τους μοναδικούς προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στην υπηρεσία Patient Link καθώς επίσης και να έχουν πρόσβαση στον κατάλογο των συνεργατών Ιατρών του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου του οποίου η λειτουργία αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα.
 
Οι δημότες, αφού λάβουν τους προσωπικούς κωδικούς (Username & password) θα μπορούν μόνοι τους να ενεργοποιούν την υπηρεσία του Η.Ι.Φ.