Ερχονται 1.200 νέοι πρόσφυγες στο νομό Τρικάλων; Σε δομή φιλοξενίας κλειστού τύπου


Το θέμα δημιουργίας νέα δομής φιλοξενίας προσφύγων στο νομό Τρικάλων επανέρχεται στην επικαιρότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikaladay φαίνεται πως η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η γενική γραμματεία του ΟΗΕ άναψε το πράσινο φως για τη δημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας 1.200 προσφύγων αποκλειστικά από τη Συρία σε ιδιωτική έκταση 35 στρεμμάτων που βρίσκεται δεξιά της εθνικής οδού Τρικάλων-Καλαμπάκας λίγα χιλιόμετρα πριν την Καλαμπάκα.
Στο χώρο αυτό, εφόσον τελικά στηθεί η δομή, θα εγκατασταθούν σύγχρονα ΤΟΛ που θα έρθουν από την Ολλανδία και θα διαθέτουν όλα τα απαραίτητα για την άνετη διαμονή των προσφύγων.
Επίσης στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η κατασκευή εστιατορίου, ιατρείου που θα διαθέτει γιατρούς( παθολόγο, γυναικολόγο, οδοντίατρο ), παιδική χαρά κλπ.
Η δομή αυτή θα είναι κλειστού τύπου και όχι ανοιχτού όπως είναι ο χώρος του πρών σουπερ μάρκετ Atlantic στα Τρίκαλα και εφόσον δοθούν οι τελικές εγκρίσεις θα αρχίσει να στήνεται τέλος Μαρτίου αρχές Απριλίου
Να σημειωθεί ότι πριν από καιρό όταν είχε τεθεί το ίδιο θέμα είχαν προκληθεί αντιδράσεις από το Δήμο Καλαμπάκας που λόγω των Μετεώρων δεν θέλει τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας στην περιοχή.
φωτο αρχειου
 18/02/2017 11:01