Ο Ελληνοαμερικανός ηγέτης του ISIS



Ως τώρα γνωρίζαμε ότι δεν συμμετείχαν Έλληνες ως μαχητές στο Ισλαμικό Χαλιφάτο. Όμως ένα ρεπορτάζ του «The Atlantic» ανατρέπει αυτή την πεποίθηση, καθώς υποστηρίζει ότι μετά τον θάνατο του Αμπού Μοχάμεντ αλ- Αντνάνι σε βομβιστική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, νέος εκπρόσωπος Τύπου του ISIS ανέλαβε ένας Έλληνας.
Πρόκειται για τον Ελληνοαμερικανό Τζον Γεωργελάς, που έχει αναλάβει τα ηνία στην αγγλόφωνη προπαγάνδα της οργάνωσης. Δεν ήταν ένα από τα παιδιά που έψαχνε να βρει τη μοίρα του στην Αμερική, είπαν οι γονείς και οι φίλοι του. Ήταν από εκείνα τα παιδιά που βρήκαν τον δρόμο τους στην πιο ύπουλη τρομοκρατική ομάδα του κόσμου, το Ισλαμικό Κράτος.
Πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, ο Γιάχια θέλησε να μάθει περισσότερα για την ελληνική ορθοδοξία, ωστόσο, αργότερα έκανε τη δική του «επανάστασή» του, με χρήση ουσιών. Κάποια στιγμή, το 2001 προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ. Λίγο αργότερα, ενημέρωσε τους δικούς τους πως βρίσκεται στη Δαμασκό, όπου μάθαινε αραβικά.
Σύμφωνα με το περιοδικό, το 2003 στο Λονδίνο, συναντήθηκε με τη γυναίκα του Τάνια, την οποία είχε γνωρίσει μέσω του διαδικτύου και επέστρεψαν στο Τέξας. Πλούσιοι Άραβες χρηματοδότησαν τις μελέτες του στο Ισλάμ. Το ζευγάρι, που δέθηκε εξαιτίας και των παρόμοιων παιδικών βιωμάτων, επιδιδόταν σε συστηματική χρήση ναρκωτικών. Μέχρι το 2009 ζούσαν στις ΗΠΑ και μεγάλωναν την οικογένειά τους.
Την ίδια χρονιά, ο «Γιαχία» μαζί με την σύζυγο και τα παιδιά του φεύγουν για την Αίγυπτο, όπου πια η «φιλοσοφία» που αναπτύσσει ο Γεωργελάς εντυπωσιάζει τους «δασκάλους» στις «μαντράσας», οι οποίοι  καταλαβαίνουν σύντομα πως έχουν να κάνουν με έναν δεινό προπαγανδιστή της θρησκείας τους.
http://www.enikos.gr/