Αρχιφύλακας... μπουμπούκι στη Θεσσαλονίκη


Αρχιφύλακας-«μπουμπούκι», που υπηρετούσε σε μάχιμη θέση σε αστυνομικό τμήμα της δυτικής Θεσσαλονίκης, έβαλε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό του, κατείχε τέσσερα πιστόλια και μεγάλο αριθμό φισιγγίων, ανιχνευτή μετάλλων, μία ταυτότητα που είχε δηλωθεί η κλοπή της, όπως και πινακίδα κυκλοφορίας που είχε κλαπεί, ενώ επιπλέον… έκλεβε ρεύμα και νερό από δίκτυο.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας συνέλαβαν τον 53χρονο αρχιφύλακα, ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της κλοπής ρεύματος και νερού, της παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων, τελωνειακού κώδικα, αρχαιοτήτων.
Μια πληροφορία που έφτασε πριν από λίγο καιρό στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., έβγαλε… λαβράκι. Ο αρχιφύλακας συνελήφθη να οδηγεί το αυτοκίνητό του, στο οποίο είχε περάσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς τις δικές του μαζί με την άδεια κυκλοφορίας τις είχε παραδώσει στην αρμόδια ΔΟΥ πριν από εφτά χρόνια (!), ενώ δεν είχε και ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Αυτή ήταν η αρχή για να ξετυλίξουν οι συνάδερφοί του το κουβάρι και να μην προλαβαίνουν να διαπιστώνουν παράνομες πράξεις.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του και σε μία αποθήκη που είχε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 4 πιστόλια, τα οποία όπως είπε αγόρασε πριν από δύο χρόνια από το εξωτερικό. Βρέθηκαν ακόμη ένα μαχαίρι, σπρέι πιπεριού, δύο δακρυγόνα, αλλά και 486 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Οι αρχές εμφανίζονται προβληματισμένοι για τον οπλισμό, δεδομένου ότι δεν δικαιολογείται στην κατοχή ενός αστυνομικού.
Κατείχε επίσης ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, πινακίδα κυκλοφορίας που είχε δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου ότι είχε κλαπεί, αλλά και άλλες δύο πινακίδες κυκλοφορίας, που δεν είχαν ανάγλυφη κρατική σφραγίδα.
Σε παράλληλο έλεγχο που έγινε με την συνδρομή υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ και της ΕΥΑΘ, στο σπίτι του 53χρονου αρχιφύλακα, διαπιστώθηκε ότι είχε πραγματοποιήσει παράνομες παρεμβάσεις στους μετρητές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης και έκλεβε ρεύμα και νερό.
Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
  • ΕΘΝΟΣ On Line    Μαρία Ριτζαλέου