Στήριξη της πανελλήνιας εκστρατείας κατά του καπνίσματος


Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει ξεκινήσει μια πανελλήνια εκστρατεία με στόχο να περιοριστεί το κάπνισμα και σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους. 
Το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας στην τελευταία του συνεδρίαση μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του προέδρου, το έγγραφο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας καθώς και το σχέδιο ψηφίσματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος το οποίο αφορά την πανελλήνια εκστρατεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με στόχο να περιοριστεί το κάπνισμα και σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους, ήτοι:
"Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαρκαδόνας δηλώνει την πρόθεσή του να συμμετάσχει ενεργά στην εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των δημοτών σχετικά με την ανάγκη οι δημόσιοι χώροι να είναι ελεύθεροι από καπνό και να μην μολύνονται από τα αποτσίγαρα.
Σ’ αυτό το πλαίσιο καλούμε τους φίλους καπνιστές να αποφύγουν το κάπνισμα σε:
παιδικές χαρές   πλατείες   άλση     δασύλλια     χώρους άθλησης   καλοκαιρινά θέατρα και κινηματογράφους στάσεις αναμονής για επιβίβαση σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Επίσης τους καλούμε να μην πετάνε τα αποτσίγαρα στους παραπάνω προαναφερόμενους χώρους, ούτε στα πεζοδρόμια ή τους δρόμους. 
Το αποτσίγαρο δεν είναι απλά ένα μικρό σκουπίδι, είναι ένα τοξικό απόβλητο που βλάπτει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ προκαλεί άσκοπη οικονομική επιβάρυνση στο Δήμο.
Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, σε μια μικρή αλλαγή στη συμπεριφορά μας, για να προφυλάξουμε τα παιδιά μας, να σεβαστούμε την υγεία των συμπολιτών μας, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να διατηρήσουμε το Δήμο μας καθαρό."