Φόρος σε τρίτεκνους, ανάπηρους και άνεργους!


Ειδική εισφορά, παρακρατήσεις, ακόμη και αναδρομικοί φόροι μπήκαν στα επιδόματα που παίρνουν οι πλέον ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες.
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται στο... κρεβάτι του Προκρούστη μπήκαν τα επιδόματα που παίρνουν τρίτεκνοι - πολύτεκνοι, ανάπηροι και άνεργοι.
Για να γεμίσουν τα ελλειμματικά Ταμεία οι περικοπές φαίνεται ότι δεν σταματούν πουθενά.
Για πρώτη φορά φέτος επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Γραμματεία Εσόδων ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα επιδόματα που παίρνουν οι ανάπηροι με αναπηρία κάτω από 80%, αλλά και όλοι όσοι δεν είναι τυφλοί ή με κινητικά προβλήματα και με αναπηρία άνω του 80%!
Επίσης περικόπηκαν κατά 3,6% τα επιδόματα που παίρνουν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι από τον ΟΠΓΑ καθώς επιβλήθηκε σε αυτά παρακράτηση της τάξης του 3,6%.
Η φοροεπιδρομή όμως δεν σταματάει εδώ καθώς έγινε παρακράτηση φόρου και μάλιστα αναδρομική στο επίδομα ανεργίας που πήραν από τον ΟΑΕΔ οι απολυμένοι – συνταξιούχοι του Εργοστασίου Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης.
Οι περικοπές στο εισόδημα των αναπήρων αναμένονται κοντά στα 50 ευρώ το χρόνο, ενώ οι περικοπές στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων κυμαίνονται από 70 ως 180 ευρώ το χρόνο.
newsit.gr