Επιδρομές αγριογούρουνων στο Δαμάσι


Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Δαμασίου και ειδικότερα οι αγρότες οι οποίοι βλέπουν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται από τις επιδρομές αγριόχοιρων.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου κ. Γιώργος Τσανάκας , «το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό καθώς τα τελευταία χρόνια αυτή την εποχή οι αγρότες ψάχνουν απεγνωσμένα να βρούνε τρόπους να προστατέψουν τις περιουσίες τους, όντας εντελώς αβοήθητοι από την πολιτεία. 
Η περιοχή «Πέρα Κάμπος» έχει γίνει καταφύγιο θηραμάτων και οι καλλιέργειες είναι στο έλεος, κυρίως αγριογούρουνων που εμφανίζονται σε κοπάδια. 
Φυσικά δεν κινδυνεύουν μόνο οι καλλιέργειες αλλά και οι ίδιοι οι αγρότες, αρκεί, να σας πω ότι δεν πάνε μόνοι τους στα χωράφια η περιμένουν να ξημερώσει και μετά να πάνε. Το δασαρχείο και όποια άλλη αρμόδια υπηρεσία πρέπει να δώσουν λύση για να μην θρηνήσουμε και ανθρώπινες ζωές. 
Όπως γνωρίζεται εμείς είχαμε την ατυχία να χάσουμε συμπολίτη μας από επίθεση αγριογούρουνων».
Σημειώνεται ότι οι ζημιές των καλλιεργειών δεν καλύπτονται από τους κανονισμούς του ΕΛΓΑ, σημείωσε ο κ. Τσανάκας που τόνισε ότι «τρίτωσε το κακό για τους αγρότες της περιοχής. 
Πρώτα ήταν ο παγετός του Μαρτίου, μετά η ανεμοθύελλα και το χαλάζι του Ιουνίου και τώρα ήρθαν τα αγριογούρουνα για να αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει».
ert.gr